Kövér élete végéig elmúlt nyolcévezne, de mi marad az ő nyolc évük után?

8+7=15 év elszalasztott lehetőségeivel. A következő 1 évtől sem várható már több.

Kövér szerint minden rosszért, ami az országban történt, a baloldal a felelős.

„Ne hagyják magukat, hogy letorkolják a nyolcévezéssel, hogy még meddig fogtok a nyolc évről beszélni. Addig, ameddig élünk és mozgatjuk a szánkat. Meg a negyven évről is addig fogunk beszélni, ameddig élünk és mozgatjuk a szánkat, mert nem múlt el se a negyven év, se a nyolc év, itt van, az életünk elmulasztott, elszalasztott lehetőségeiben. Amennyivel ma szegényebbek vagyunk, mint lehetnénk, ha nincs az a negyven év meg az a nyolc év, azt le sem tudjuk zongorázni”

mondta a HírTV tudósítása szerint a fideszes házelnök.

A Fidesz-KDNP 2010 óta van kormányon. Az elmúlt hét évnek köszönhető az intézményesített korrupció, a Fidesz-közeli oligarchák közbeszerzésekkel való hízlalása, a strómanok virágkora (mint pl. Mészáros Lőrinc csodás gazdagodása), a politikai közbeszéd lealjasodása, a társadalom megosztottsága, a sajtóegyensúly felszámolása, a sajtószabadság csorbítása, az alacsony bérszínvonal miatti elvándorlás felgyorsulása, az oktatás és az egészségügy színvonalának további romlása… és életünk megannyi elmulasztott, elszalasztott lehetősége.

Kövér Lászlónak igaza van, valóban nem múlt el se a negyven év, se a nyolc év nyom nélkül, de az ő kormányzásuknak is kitörölhetetlen sötét emléke marad a rendszerváltás utáni magyar történelemben, mert nem lesz könnyű azokat a károkat helyrehozni és kijavítani, amit az országnak okoztak 2010 óta.