Köves Slomóéknak már egyeteme is van

Na vajon melyik az?

"18 hónapnyi tárgyalás után a tulajdonukba került a Zsigmond Király Egyetem"

- jelentette be az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH).

A kormánnyal kebelbaráti viszonyt ápoló hitközség letette a nagyesküt, hogy a felsőoktatási intézmény profilja nem változik, de egy külön helyszínen egyházi képzést indítanak.

Az EMIH közleménye szerint

"a teljes vételár önerő részét a hitközség külföldi támogatóinak hozzájárulásával finanszírozta az egyház, ehhez járult hozzá a Magyar Fejlesztési Bank további 1,1 milliárd forintos hitelösszeg biztosításával".

Közlésük szerint "az EMIH elkötelezett abban, hogy a távolságtartással érvényesítse a tulajdonosi, fenntartói szerepét, ugyanakkor mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy széles körű nemzetközi kapcsolati hálójának mozgósításával az elérhető legmagasabb minőségű oktatási környezet és a tapasztalatok megszerzésének határokon átívelő lehetősége fogadja a képzésre jelentkezőket".

Az új trófea minden bizonnyal remekül mutat majd Kövesék portfóliójában a kóservágóhíd mellett:

Kóservágóhíd és holisztikus lélekmasszázs - Ilyenekre költi az Eximbank pénzét a Fidesz

Az Átlátszó által közölt összeállításban megdöbbentő részletek derülnek ki arról, hogyan is tömi pénzzel a Magyar Export-Import Bank Zrt. a Fideszhez közeli haveri vállalkozásokat.A portál megjegyzi: a pénzintézet azzal, hogy nem az eredeti funkcióját tölti be - vagyis a külföldi piacokra termelő hazai kkv-kat támogatja -, hanem egy 2014-es gumiszabálynak köszönhetően fideszes haveri pénzcsapként működik, elveszítette eximbank jellegét.