Van, ahol már húszcentis a hó

Nem véletlenül találták ki a téli gumikat.

A kamionforgalmat a rendőrök ideiglenesen megállítják Vácnál - írták a police.hu oldalon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint többfelé 10, néhol 20 centiméter körüli hóvastagságot mértek csütörtök reggel. Budapesten és több megyében további havazásra, illetve sok esőre figyelmeztetnek.

Lezárt utak, 3000 fogyasztónál nincs áram Nógrád megyében

Több tehergépkocsi árokba csúszott Rétság külterületén csütörtökön, emiatt lezárták a 22-es főutat az 1-es kilométernél - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Kiss Gábor elmondta: senki sem sérült meg, de az érintett szakaszon teljes útlezárás mellett kezdték meg a műszaki mentést. A járművezetők a baleset helyszínét a 2-es út, illetve Bánk irányába kerülhetik el - tette hozzá.

Az árammal is gondok vannak

Több mint háromezer fogyasztó maradt áram nélkül Nógrád megyében csütörtökön, mert a havazás miatt letört faágak vezetékszakadásokat okoztak. Az áramszolgáltató Émász igazgatósági megbízottja arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két-három órán belül elhárítják a hibát.

Irlanda Boglárka elmondta, hogy 3100 fogyasztó esett ki a szolgáltatásból, a helyreállításon folyamatosan dolgoznak.
    
Angyal Eszter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője azt közölte, hogy Balassagyarmaton, Szécsényben, Csesztvén és a környező tanyákon, Szentén, Debercsényben, Nógrádkövesden, Kétbodonyban, Romhányban, Legénden, Nézsán, Alsópetényben, Felsőpetényben, Nőtincsen és Szendehelyen van áramkimaradás.