A Jobbik szerint a hivatali dolgozók rabszolgatörvénye életveszélyes

"A Fidesz esztelen hozzáállása a magyar dolgozókhoz már szedi az áldozatait!"

Ez Magyarország!

A köztisztviselők „rabszolgatörvényének” értelmében a napi munkavégzés idejét 8 óráról 9 órára emelhetik fel (amibe még az ebédszünet sem fér bele), a napi munkaidőt pedig 12 órára növelhetik mindenféle ellentételezés nélkül. A törvény szerint az alapszabadságot is csökkentik a jelenlegi 25-ről 20 napra, valamint a megyei és a fővárosi kormányhivatalok dolgozóitól elvonják a cafeteriát is.

"Az Orbán-kormány már bizonyított, hiszen a rabszolgatörvény botrányos elfogadásával teljesen kiszolgáltatottá tették a magyar kétkezi dolgozókat, de ezzel a döntésükkel selyemzsinórt küldtek a köztisztviselőknek is. A Fidesznek végre fel kellene fognia: nem a munkaidőt kell növelni, hanem a béreket kell emelni. Nem a szabadságot és a cafeteriát kell csökkenteni, illetve megvonni, hanem az állam működési feltételeit biztosító köztisztviselők megbecsülését kell emelni. Mindezek nélkül súlyos katasztrófa elé néz az államigazgatás, mert a méltatlan munkakörülmények és az alacsony bérezés miatt már így is nagy munkaerőhiányban szenved a szektor"

- fogalmazott a jobbikos politikus.

"Mit kell még elviselnie egy dolgozónak?" - interjú az MKKSZ elnökével, Boros Péternével

Január 17-én jelentették be, hogy, ha nem teljesülnek követeléseik, március 14-re országos közszolgálati sztrájkot kezdeményeznek. Majdnem egy hónap telt el, mire a sztrájkbizottságok felállítása után a kormány jelezte: hajlandó tárgyalni önökkel. Ezek után várható érdemi előrelépés ezektől az egyeztetésektől? Négyszeri levélváltásunk volt a Miniszterelnökséggel, az EMMI-vel, a Pénzügy-és a Belügyminisztériummal.

Pintér Tamás ez a döntés életveszélyes az állam rendes működésére és a hivatalokban dolgozókra nézve. 

(Címlap- és borítókép: Pintér Tamás - fotó: Béli Balázs / Alfahír)