Bige László gigantikus kutatása az ellenzéket hozta ki győztesnek 2022-re

Bige László gigantikus kutatása az ellenzéket hozta ki győztesnek 2022-re

A kormányzattal szembe kerülő és ezzel gyanúsan egy időben különböző hatósági eljárások alá kerülő milliárdos, Bige László finanszírozott egy több tízmillió forintba kerülő reprezentatív kutatást, amiben a szokásos 1000-1500 fő helyett 5000-et kérdeztek meg.

A Telex által megismert kutatást az ellenzéki kampányfelelősöknek a héten már bemutatták, Bige pedig a lapnak azt mondta, nem akar beszállni a politikába, nem egyeztetett erről a pártokkal, csak arra volt kíváncsi, az ellenzék le tudja-e győzni a Fideszt.

Úgy tűnik, hogy a jelenlegi állás szerint igen, ugyanis a Závecz Research által készített mérés arra jutott, hogy teljes népességen belül 40-37-re az ellenzéki közös lista vezet a Fidesz–KDNP-listával szemben, a pártválasztók között pedig 51-48-ra vezet az ellenzék.

A kormánnyal általánosságban 10 százalékponttal többen elégedetlenek (44%), mint elégedettek (32%), ennek ellenére az emberek 2 százalékponttal többen gondolják úgy, hogy a Fidesz fog nyerni jövőre.

A három legkedveltebb politikus sorrendben: Áder János, Karácsony Gergely, illetve holtversenyben Orbán Viktor, Jakab Péter és Márki-Zay Péter.

A kutatás szerint csupán a magyarok tizede (12%) érzi magát a Fidesz-kormányzás nyertesének.