K*rvának nevezték Novák Katalint és Varga Juditot egy véleménycikkben, már jönnek a reakciók

K*rvának nevezték Novák Katalint és Varga Juditot egy véleménycikkben, már jönnek a reakciók

Mások mellett Róna Péter is elhatárolódott a jelenségtől. A Jobbik EP-listavezetője szerint komoly hibát követtek el, helyes, hogy lemondtak, de további megaláztatásuknak nincs helye.

K*rvák cseréje

– ezzel a címmel jelent meg Arató Andrásnak, a Klubrádió vezetőjének tollából egy véleménycikk Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról hétfőn. Az Index azt írja, azóta a publicisztika címe az lett, hogy „Bútorok cseréje?”

Egy mondat azonban benne maradt a két bukott politikusnőre kihegyezett cikkben a finomítás után is:

Fordulhattunk volna klasszikusokhoz is a megoldást keresendő: ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a k*rvákat

– írta a szerző a kétértelműségektől hemzsegő írásban.

Feljelentés és elhatárolódások

A köztársasági elnök megsértése Magyarország, a magyar nemzet megsértését jelenti – így érvelt Tényi István volt fideszes politikus, aki azt közölte, becsületsértés vétség gyanúja miatt bejelentést tesz a legfőbb ügyészségnél ismeretlen elkövető ellen az inkriminált cikk miatt. Arra is hivatkozott, hogy az Alaptörvény 12. cikkének első bekezdése alapján a köztársasági elnök személye sérthetetlen.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja elhatárolódik Arató András kijelentéseitől – közölte a párt, egyben jelezve, Novák Katalin és Varga Judit hibázott a pedofilsegítő kegyelmi ügyében.

Elhatárolódom minden olyan kijelentéstől, amely sérti Novák Katalin és Varga Judit emberi mivoltát és méltóságát, főleg attól a stílustól és hangnemtől, amit egyes médiumok alkalmaznak.

– reagált a fentiekre Róna Péter. A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője leszögezte azt is: ragaszkodik Szent Pál tanításához, miszerint minden ember Isten gyermeke, lelkét Istentől kapta, s emberi méltóságának sértése Isten adományának sértése is.

„Komoly hibát követtek el, helyes, hogy lemondtak, de további megaláztatásuknak nincs helye! Bízzunk benne, hogy az ügy további felelősei is követik példájukat!”

– szögezte le Róna Péter.

(Címlapkép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterként és Varga Judit igazságügyi miniszterként az EU szociális csúcstalálkozója szünetében a portugáliai Portóban 2021. május 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd)