Kubatov nem hajlandó beszélni a pártállami beszervező módszerekről, mert Simicska

A Habony-média nem fogja feltenni a kérdést, a többinek meg Simicska miatt nem válaszol.

Kubatov Gábor a HírTV megkeresésére, hogy több városban is készítenek-e a sopronihoz hasonló listázásokat, először nem válaszolt, majd telefonon azt mondta, hogy

„komolyan azt gondolja, hogy én válaszolni fogok a Hír Televíziónak?”

Hallgatását annyival magyarázta, hogy "másolja be ide Kocsis Máté indokait", aki korábban azt nyilatkozta az Orbán Viktorral néhány éve összetűzésbe került üzletember csatornájának, hogy azért nem hajlandó velük szóba állni, mert a főnökük ellopta a HírTV-t a nemzeti jobboldaltól. A Fidesz pártigazgatója azonban már arra sem vette a fáradtságot, hogy a betanított kommunikációs paneleket ő maga fejtse ki.

A HírTV megkereste a beszervezőmunka nagy részét végző ifjúsági szervezet, a Fidelitas elnökét, Böröcz Lászlót is, aki a kérdést meg sem várva csapta rájuk a telefont.

Papokat és "prolikat" listázott a Fidesz

A kiszivárgott dokumentumban szereplő nevek mellett egyébként részletes információk találhatók arra vonatkozóan, hogy ezek az emberek mennyire lojálisak a párthoz, milyen kapcsolati rendszereik vannak és miért járna haszonnal, ha szolgálataikat a pártnak ajánlanák.

Az egyházi méltóságok, büfések, tanáremberek, háziorvosok, vagy a sarkon álldogáló hajléktalan jellemrajzának megfogalmazása sok esetben lenéző, arrogáns, látszik, hogy nem az emberi értéket, csupán a remélt hasznot látták bennük a lista készítői.

A dokumentumból kirajzolódik, hogy a párt indirekt módon próbálta megkeresni a véleményvezérnek titulált személyeket, a bizalmukba kívántak férkőzni, majd rávenni őket, hogy maguktól terjesszék a fideszes üzeneteket.

Az Együtt tiltott adatgyűjtés és adatvédelmi törvénysértés gyanúja miatt tett feljelentést, Tényi István pedig az adatvédelmi hatósághoz fordult, aminek elnöke, Péterfalvi Attila azt közölte, hogy önmagában nem bűncselekmény, ha a pártszimpatizánsokról adatbázis készül, de ennek megvannak az adatkezelési szabályai. Az más kérdés, hogy tekinthető-e pártszimpatizánsnak az a személy, akit éppen be akarnak szervezni.

Állampárti módszerekkel próbál kampánytevékenységre beszervezni a Fidesz - papokat és "prolikat" listáztak

A Hír TV-online birtokába jutott egy olyan, vélhetően a 2014-es kampány során használt dokumentum, amelyen azoknak a soproni személyek a neve szerepel, akiket a Fidesz valamilyen módon kampánytevékenységre kívánt beszervezni. A nevek mellett részletes információk találhatók arra vonatkozóan, hogy ezek az emberek mennyire lojálisak a párthoz, milyen kapcsolati rendszerei vannak és miért járna haszonnal, ha szolgálataikat a pártnak ajánlanák.