"Kudarcot vallott a kormány az elszámoltatásban"

Vezércikkben nevezi kamunak a Magyar Nemzet a 2006-os brutalitások elkövetőinek perét.

A Magyar Nemzet vélemény rovatában Pilhál Tamás Ennyit érnek címmel jegyzi a vezércikket, amely a 2006-os rendőrterror kapcsán folyó katonai bűntetőperrel foglalkozik. Rögtön egy idézettel kezdődik az írás.
"Addig nem nyugszunk, amíg a 2006. október 23-i események elkövetőit, a felbujtóikat és az értelmi szerzőket fel nem derítjük, felelősségre nem vontuk. Az elkövetők, a verőlegények közvetlen parancsnokai, a rendőri vezetés, az őket biztató politikusok máig azt hiszik, elkerülhetik a felelősségre vonást, de tévednek."
Ezt egy évvel a véres események után jelentette ki Orbán Viktor, akkor még az ellenzék vezetőjeként.
 
Most viszont, állapítja meg szomorúan a szerző, úgy látszik, mégsem tévedtek az akkori rendőri és politikai vezetők. Az elszámoltatást, a valódi felelősségre vonást el fogják kerülni.
 
Szerinte gyakorlatilag nulla az értéke annak a bűntetőpernek, amely a tizenhárom egykori és jelenlegi vezető ellen folyik, és idézi Nagy Lászlót, akit egy gumilövedék a félszemére megvakított:
Ez az egész per kamu.
Felhozza, hogy az ügyészség eleve felfüggesztett szabadságvesztést kért a vádlottakra, nehogy egy napig is rács mögött legyenek. (…) A legnagyobb kellemetlenség, ami érheti őket, hogy végig kell ülniük a tárgyalásokat. Többségük ma is a Készenléti Rendőrség egyenruhájában feszít.
 
Arra is emlékeztet, hogy a Lázár János által, 2010 márciusában meghirdetett számonkérési programban még kiemelt helyen szerepelt a rendőri brutalitás felelőseinek felkutatása,
de két hónappal és egy választási győzelemmel később Pintér Sándor kijelölt belügyminiszterként azt nyilatkozta: nem gondolja, hogy Gergényi Péter törvénytelenségeket követett volna el 2006 nőszén. 
Így már mindent értünk – zárul a gondolatmenet.
 
Kár volt ezzel a véleménnyel megvárni a Simicska-féle kirohanást. Persze a Magyar Nemzet cikkének igazságtartalmából ez a tény nem von le semmit.