Dobjon el mindent, bejelentették az Orbán színdarabot, melyben Antall József méltó utódjaként bukkan majd fel a miniszterelnök

Dobjon el mindent, bejelentették az Orbán színdarabot, melyben Antall József méltó utódjaként bukkan majd fel a miniszterelnök

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hatszázezer forinttal dobta meg azt a színdarabot, melynek címe "A miniszterelnök és a fiú". A színházi kultúra magasiskolájának ígérkező előadás igencsak eredeti sztorival bír majd, melyben Antall József és az ifjú Orbán Viktor fiktív véletlen találkozását és párbeszédét ülhetjük majd végig - írja a Magyar Hang.

Pozsgai Zsolt drámáját maga a szerző álmodta színpadra, Antall Józsefet Szabó Sipos Barnabás (Elment az öszöd) formálja meg, míg Orbán Viktort a Party Maffia zenekar énekese, Fecske Dávid alakítja. A fiktív történetben 1990 őszén, a taxisblokád idején az Országgyűlés liftjében két emelet között bennragadó két politikus, az akkor miniszterelnök Antall és az akkor ellenzéki vezető Orbán párbeszédét követhetjük végig. És itt jön a lényeg, hogy miért is van minderre szükség. Mivel a Fidesz képtelen szót érteni az ifjabb generációkkal, így az alkotók szándéka szerint a dráma a fiatalokat szeretné megszólítani, "akik keveset tudnak az akkori bonyodalmakról, a rendszerváltozás ellentmondásairól”.

A darab premierje április végén lesz az Elkxrtuk című film producere, Kálomista Gábor által igazgatott Thália Színház Arizona stúdiószínpadán. A közelgő bemutató kapcsán Pozsgai Zsolt interjút adott, melyben „A miniszterelnök és a fiú” író-rendezője leszögezi, hogy Antall József az általa képviselt „értékrendszer” örökösét Orbán Viktorban látta.

Azt azonban leszögeznénk, hogy Antall volt külügyminisztere, Jeszenszky Géza korábban a Blikknek elmondta, hogy Antall József sosem nevezte Orbán Viktort utódjának, politikai örökösének.