L. Simon László felháborodott az egészségügy állapotán

L. Simon László felháborodott az egészségügy állapotán

L. Simon László egykori kulturális államtitkár és fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzeti Múzeum igazgatója Facebook-bejegyzésben kelt ki magából, amikor a magyar egészségügy valósága őt is utolérte.

Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni?

- teszi fel L. Simon a költői kérdést, ugyanis a 72 éves szívbeteg édesanyja - aki vélhetően tüdőgyulladástól szenved - csak telefonon tudott időpontot kérni a háziorvosától. A politikus először is azt kifogásolta, hogy a háziorvos azt mondta az anyjának, nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit.

A fideszes politikus felháborodásából kiolvasható, hogy fogalma sincs a jelenleg érvényben lévő szabályokról, ugyanis Magyarországon a koronavírus-járvány következtében a kormány elrendelte, hogy a fertőzésveszély csökkentése érdekében telefonon kell időpontot kérni a háziorvoshoz.

L. Simon név szerint is említi a háziorovost a bejegyzésében, melyben arra is kitér, hogy tehetetlen, mert éppen a világ másik felén van és 9 órányi időeltolódás nehezíti a kommunikációt. Természetesen "a régen minden jobb volt" közhelyet is előkaparta:

Mikor gyerek voltam, egy ilyen esetben Gárdonyban Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a trabantjába, s ment volna a betegéhez. Czupon doktor úr és a többiek szintén. Nem értem, hogy jutottunk idáig.

Persze a nagy okfejtése végén azért hozzáteszi, hogy a borzalmas egészségügyi helyzetet senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére.