L. Simon László legalább ötször annyit ér, mint egy magyar gazda

A jobbikos Magyar Zoltán szavai szerint a fideszes államtitkár akár tizenegyszer, de legalább ötször annyi támogatást kapott, mint egy átlagos magyar gazda.

A jobbikos agrárpolitikus sajtóhírekre hivatkozva beszélt arról, hogy a Miniszterelnökség államtitkárához köthető cégek 80 millió forintnyi támogatást kaptak 80 hektár földre, ami sokkal több, mint amihez az átlagos magyar gazdák hozzászoktak. Egész pontosan

L. Simon földjei hektáronként majdnem egymillió forintnyi támogatásban részesültek, ezzel szemben a legtöbb magyar gazda ekkora földterületre hetven ezer forint körüli összeget szokott kapni, ami speciális esetében százötven vagy kétszázezer forintra kúszhat fel.

Hozzátette: L. Simon László vállalkozásai 2010 előtt nem voltak sikeresek, azóta viszont már 160 millió forintnyi támogatást nyertek. Nem elég, hogy a haveri körök szereztek bérleti jogot, majd szereznek nemsokára tulajdonjogot, hanem még extratámogatásokat is kapnak.  Magyar Zoltán azt mondta: kivizsgálják a gyanús ügyeket és vissza kívánják szerezni a forrásokat azoktól a kormányközeli köröktől, amelyek jogtalanul szerezték meg azokat.

A Jobbik kormányra kerülése után összeférhetetlenségi szabályokkal zárná ki a hasonló eseteket. Magyar felszólította ezzel együtt a Fideszt, hogy a kormányzati hatalommal ne éljen vissza olyan módon, hogy azzal a korrupciót intézményesíti. A jobbikos parlamenti képviselő szerint ez az eset is alátámasztja, hogy a Jobbiknak nem volt felesleges a mai napot arra áldoznia, hogy a fideszes korrupcióra hívja fel a figyelmet.

Mint ismeretes korábban Lázár Jánosnak korábban, egy másik üggyel kapcsolatban közleményben kellett megleckéztetni L. Simon Lászlót.

Lázár ekkor ezt írta:

„a jövőben nyomatékosan felhívom a Miniszterelnökségen dolgozó államtitkárok, helyettes államtitkárok figyelmét, hogy üzleti tevékenységet ne folytassanak!  Azért, hogy ne fordulhasson elő olyan helyzet velük kapcsolatban, ahol az összeférhetetlenségnek, vagy a visszaélésnek akárcsak a gyanúja is egyáltalán felmerülhet.”