Lajos is going crazy: Orbán egy geci, mindenkit kibaszok!

A Simicska Lajos által meghirdetett totális médiaháború első összecsapása előtt lelépett a nagyvállalkozó médiabirodalmának összes vezetője. 

A mai nappal fel-, illetve lemondott
Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke,
 
Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője,
 
Élő Gábor, az MNO főszerkesztője,
 
Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese,
 
Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese,
 
Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.
 
A "lelkiismereti okokról" nehéz mást gondolni, mint hogy HírTv és a Magyar Nemzet vezetői nem akarnak, vagy nem mernek konfrontálódni a kormánnyal és a Fidesszel. 

Mindenkit kibaszok

Simicska Lajost elég durván hátba szúrták az emberei. Távozásukról ő is csak a sajtóból értesült. A milliárdos az Indexnek telefonon csak annyit nyilatkozott:
 
Maga is most olvasta a közleményt, hát én is. Kurvára meglepetésként ért, ezért ha megbocsát, akkor most leteszem, és megpróbálom kideríteni, hogy mi történt.
Úgy tudjuk, a váratlan húzás mögött Lázár János állhat, aki azt tanácsolta a távozó vezetőknek, hogy még időben hagyják ott a kormánnyal egyre nyíltabban konfrontálódó Simicska médiabirodalmát. 
 
Simicska nemcsak meglepődött Liszkayék gyors távozásán, de alaposan fel is húzta magát. Az elmúlt pár órában többet nyilatkozott a médiának, mint az elmúlt 10 évben, és olyan szövegeket tol, amik John McClene-nek is becsületére vállnának két dupla whisky és egy golyózápor között. A Népszabadságnak és a Pesti Srácoknak is úgy nyilatkozott, hogy hátba szúrásként, árulásként éli meg az eseményeket. A PS-nek azt mondta:
 
"Bemegyek, és mindenkit kibaszok!"
 
A Magyar Hírlapban a Fidesz zsurnalisztikai ítéletvégrehajtója, Bayer Zsolt, gyorsan reagált a történtekre, leszögezve, hogy Lajosnak "elment az esze", és nagyon tiszteli azokat a kollégáit, akik felmondtak neki. 
 
Bayer publicisztikája valamit végleg eltörhetett Lajosban, mert a hír24-nek már azt nyilatkozta:
"Bayer Zsolt egy geci. Orbán Viktor is egy geci". 
Azt is felidézte, hogy a Magyar Hírlap újságírója milliókkal tartozik neki, és amúgy meg egy görény. 

Kurvára le fogjuk szarni, hogy Orbán mit akar

Simicska nem tartja kizártnak, hogy a "háború végén valaki elhullik", de még azt sem, hogy merényletet követnek el ellene. A berágott milliárdos azonban nagyon elszántnak tűnik. Arra a kérdésre, hogy konkrétan arra gondol-e, hogy elteszik láb alól, azt válaszolta:
Persze. Természetesen! Simán! De odáig el is megyek!
Az Átlátszónak úgy nyilatkozott: az Orbán-kormánynak vannak olyan törekvései, hogy fel akarják számolni a független médiát, 
„de a mi médiánk ellen ellent fog állni, és kurvára le fogja szarni, hogy az Orbán mit akar"
Simicska azt is elmondta: a Magyar Nemzet új főszerkesztője D. Horváth Gábor lesz, míg a Hír tv-t személyesen ő fogja vezetni. 

Az utolsó hűséges: a Népszava

Simicska médiabirodalmának egyetlen vezetője nem távozott: Németh Péter, a Népszava főszerkesztője. A hardcore balos napilap ugyanis az utóbbi hónapokban joggal sorolható a nagyvállalkozó érdekeltségi körébe. A brutális veszteséget termelő újságot lényegében kizárólag az ő tulajdonában álló Közgép hirdetései tartják életben. Veszprémi indulási szándékát is itt lebegtette meg, illetve a "totális médiaháborút" is a Népszaván keresztül hirdette meg. 
 

Azt hitték, trollkodás

A Magyar Nemzet és a HírTv munkatársait is teljesen váratlanul érte a vezetők távozása. Amikor a közlemény kikerült az mno.hu-ra, a szerkesztőség számítógépeit kezdték átvizsgálni, mert azt hitték, valaki feltörte a portált és trollkodik. Többen attól tartanak, a fizetésüket sem kapják meg, hiszen nincsenek vezetők, akik jóváhagyhatnák azokat. 
 
A Hírtv-nél volt egy értekezlet, ahol közölték a munkatársakkal a változásokat, de ez nem sokat enyhített a munkatársak zavarodottságán.