Még mindig nem dőlt el, hogy módosítják-e Böröcz László sok vitát kiváltó javaslatát

Még mindig nem dőlt el, hogy módosítják-e Böröcz László sok vitát kiváltó javaslatát

Nem folytathattuk le a lakásprivatizációs törvény részletes vitáját, mert Böröcz László csak az eredeti javaslatot terjesztette elő

- nyilatkozta az Alfahírnek Potocskáné Kőrösi Anita, a Gazdasági Bizottság jobbikos delegáltja hozzátéve, hogy a fideszes képviselők és polgármesterek által is élesen bírált javaslat tervezett módosításait ráadásul  nem is a kijelölt testület tárgyalhatja majd, hanem a Törvényalkotási Bizottság.

Ez a testület csütörtökön délután ül össze és ekkor dönthetnek, hogy egyáltalán lesz-e módosítás, vagy marad az eredeti előterjesztés. Azaz példának okáért azonnal megvehető lesz a budavári önkormányzati ingatlan, vagy öt évet még kénytelen várni a bérlő.

Trükkel kerülik meg a Gazdasági Bizottságot. Mi az ellenzéki képviselők eleve elutasítjuk a javaslatot, de úgy látjuk, hogy Böröcz László is egyedül maradhatott ezzel a nagy elképzelésével... Egyébként most is a cinizmus volt a legfőbb mutatója a Fidesz képviselőjének és hiába kértük, hogy mutassa már meg a módosításokat, mert ezért vagyunk a Gazdasági Bizottság ülésén és nem a Törvényalkotási Bizottságén

- közölte a Jobbik országgyűlési képviselője.

Potocskáné Kőrösi Anita szerint sajnálatos, hogy a kormánypárti képviselők is igennel szavazotak az eredeti javaslatra, az önkormányzati bérlakások értékesítésére, a nemzeti vagyon elherdálására.

Csütörtökön én is részt veszek a Gazdasági Bizottság ülésén és megtudhatom, hogy egészen pontosan mi áll a módosításokban és akkor kérdezhetem is Böröcz Lászlót, hogy még mindíg jónak tarja-e az előterjesztését.

Az ellenzék részéről Hiszékeny Dezső (MSZP), Csárdi Antal (LMP) és Burány Sándor (Párbeszéd) nyújtott be módosító javaslatokat.