Lángokban állt a párizsi Ritz szálló – a tűz okát nem árulta el senki

Az ismeretlen eredetű tűz terjedését a tűzoltóság megállította, senki nem sérült meg, az épületből 150 munkást evakuáltak.    

"A tűz kora reggel a hotel legfelső, hetedik emeletén ütött ki. Senki nem volt ott és senki nem sérült meg"

- mondta Yvon Bot, a párizsi tűzoltóság szóvivője.  Miközben Párizs felett reggel mindenfele lehetett látni a füstoszlopot, a prefektúra a Twitteren "hatalmas tűzről" számolt be, és azt kérte az autósoktól, hogy kerüljék el az elegáns Vendome tér környékét, ahol a luxusszálloda található. A tűz terjedését megállították, de a teljes oltás "még hosszú ideig eltarthat". A műveletben mintegy hatvan tűzoltó vesz részt, a környező utcákat lezárták a forgalom elől.  

Az igazságügyi minisztérium tőszomszédságában található luxusszálloda tulajdonosa Mohammed al-Fajed egyiptomi milliárdos, Dodi al-Fajednek, Diana hercegnő utolsó élettársának az apja. A pár a Vendome téri szállodában töltötte utolsó estéjét, mielőtt 1997-ben halálos autóbalesetet szenvedtek a francia fővárosban. A francia főváros egyik legelegánsabb szállodájának számító, 1889-ben megnyílt Ritzben gyakran szállnak meg ismert emberek, filmsztárok, politikusok. A patinás szálloda legutóbbi nagyszabású felújítását több mint harminc éve, 1979-ben végezték el.