László öregezni kezdett, ezért rendőrök térdeltek a nyakára

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei 2015. április 10-én 10 óra körüli időben Orosházán elfogtak egy zsarolás bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit. A 45 éves F. László a nyomozás eddigi adatai alapján évekkel ezelőtt pénzt kért kölcsön egyik rokona élettársától. Később újra jelentkezett a nőnél és ismét pénzt követelt.


Az asszony nem akart adni neki, mert a korábban kapott összeget sem fizette vissza. A gyanúsított bántalmazta és ennek hatására a sértett ismét több tízezer forintot adott neki. Ezt követően F. László éveken keresztül minden hónapban megjelent a most 76 éves néninél, fenyegette és pénzt követelt tőle.

A nő tartott attól, hogy újra bántalmazni fogja, ezért fizetett, vagy odaadta a bankkártyáját, melynek segítségével a gyanúsított pénzt tudott levenni a számlájáról. Arról, hogy a férfi zsarolja, nem beszélt senkinek, nem mert segítséget kérni.

Az Orosházi Rendőrkapitányságon 2015. április 8-án tett bejelentést. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei ezt követően 2 napon belül elfogták a szegedi férfit. A 45 éves F. Lászlót zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.