Látott már utcát seperni politikust?

Egyedüli pártként a parlamentben ezen akart változtatni a Jobbik az Önkéntesség évével, ami valójában a tavalyi évről szólt, de átnyúlt 2016-ba is.

A Jobbik tavaly az eddigieknél is nagyobb figyelmet fordított a betegek, rászorulók, idősek megsegítésére, így meghirdettük az Önkéntesség Évét. A párt országgyűlési képviselőiként fizetésünk 10%-át minden hónapban jótékonysági célra ajánlottuk fel, valamint havonta egy napot önkéntes munkával töltöttünk szociális, karitatív vagy kulturális területen – fogalmazta meg a párt országgyűlési képviselője, Bana Tibor.

Ennek zárásaként a parlamenti képviselő Répcelakon csatlakozott a közmunkásokhoz, majd a Linde lakótelepen faleveleket, faágakat gyűjtöttek össze, szebbé varázsolva a játszótér és a focipálya környezetét.

Így:

A politikus azt írta, hasonló jellegű akcióik nem értek véget a mai nappal, idén is sok önkéntes vagy jótékonysági kezdeményezésben vesznek majd részt.

A hétköznapi magyar valóságtól való elrugaszkodás elleni akciót nem csak a frakció valamennyi tagja, hanem Vona Gábor elnök is rendszeresen folytatja álruhás országjárása során.

A Jobbik vezetője már számtalan "hétköznapi" területen tette magát próbára országjárásának keretében, többek között volt egyszer betegszállítóközmunkáspizzafutárkőműves és piaci kofa, vagy épp kutyamenhelyen segített be egy műszak erejéig, ha épp nem csokit gyártott, tűzifát rakodott, ételt hordott, vagy pékségben gürizett.

Elmondása szerint mindezt azért tartja lelkileg fontosnak, mert a politika és a politikusok legnagyobb hibája, hogy elszakadtak a valóságtól, az emberektől.

Persze Ibizára is lehet menni, kinek mi a fontosabb.