Lázár János: Ez a Fidesz plakátja? Dehát én kormánytag vagyok

Cinizmus a tetőfokon.

Lázár János elsőként azt ismerte el, hogy a Jobbik alelnökének, Toroczkai Lászlónak az ötlete volt, hogy a bevándorlás feltartóztatására emeljenek kerítést a határokon.

"Igaza volt! Ott él mellette, Ásotthalom polgármestere, ő aztán tudja."

Utána arra a kérdésre, hogy melyik párt támogatta a kerítés felállításának törvényes szabályozását a Parlamentben, megpróbált az emlékezet kopása mögé bújni és elsőre csak a Fidesz-KDNP-t mondta, végül mégis elismerte, hogy

"a Jobbik támogatta, lehet, hogy támogatta. Helyesen tették!"

Ezek után a riporter azt forszírozta, hogy ha egyértelmű, hogy a Jobbik nem kívánja lebontani a kerítést, sőt indítványozta és támogatta annak megépítését, akkor miért szerepel a kormánypárt plakátjain kerítésbontóként Vona Gábor.

Lázár János a válaszadást azzal próbálta hárítani, hogy ő a kormány tagjaként van éppen jelen, ezért a kormány nevében tud beszélni, a plakátokat pedig a Fidesz helyezte ki.

Ezen a ponton muszáj visszaidéznünk egy olyan momentumot az elmúlt hetekből, ami mellett akkor elsiklottunk, pedig bizonyítékként is szolgálhat arra, hogy a kormányzat és a Fidesz, mint párt hirdetési gépezete összehangoltan működik. A Zoom.hu január közepén írta meg, hogy a Simicska Lajos-féle Publimontén kívül a Fidesz-közeli reklámügynökségek az összes politikai plakáthelyet lefoglalták egészen idén decemberig.

Folytatódik a plakátháború - a Fidesz nem hagy helyet az ellenzéknek

A portál úgy tudja, ha a cégek mégis adnának plakáthelyet az ellenzéki pártoknak a kampányidőszakban, akkor a kormánypártok reklámcégeivel kötött egész éves szerződéseiket elbuknák.Az országban összesen körülbelül 20-25 ezer ilyen óriásplakáthely található és megközelítőleg 14 ezer citylight. 6-8 ezer óriásplakát marad akkor, ha levonjuk a piaci megrendelők által már lekötött helyeket és a Simicska Lajos cégeihez tartozókat.

A megjelenést követően szerkesztőségünk is kapott egy e-mailt a Kormányzati Tájékoztatási Irodától, amiben az alábbi szöveg szerepelt:

"A Zoom.hu híre valótlan. Egyetlen foglalás sincs decemberig, a kormány csak a szokásos év eleji kampányokat bonyolítja, ez a piaci plakáthelyek kilencven százalékát nem érinti. A reklámügynökségek egyéb piaci tevékenységéhez a kormánynak semmi köze nincs."

A cikk egy szóval sem említette a kormányt. A Fidesz plakáthelyeinek foglalásáról beszélt, a kormányzat azonban illetékesnek érezte magát, hogy reagáljon az ügyre.

Akkor hogy is van ez a Fidesz és kormányzat közötti egyenlőség és különbség tétel? Talán a legközelebbi kormányinfón ezt is megtudhatjuk Lázár Jánostól.

Lázár János: Ez a Fidesz plakátja? De hát én kormánytag vagyok!

A legújabb fideszes, kerítésbontós óriásplakát miatt kínos perceket élt át Lázár János. A kormányszóvivőt is megleptük Vona Gábor nyilatkozatával.