Folytatódik a plakátháború - a Fidesz nem hagy helyet az ellenzéknek

Az összes politikai plakáthelyet begyűjtötték.

A portál úgy tudja, ha a cégek mégis adnának plakáthelyet az ellenzéki pártoknak a kampányidőszakban, akkor a kormánypártok reklámcégeivel kötött egész éves szerződéseiket elbuknák.

Az országban összesen körülbelül 20-25 ezer ilyen óriásplakáthely található és megközelítőleg 14 ezer citylight. 6-8 ezer óriásplakát marad akkor, ha levonjuk a piaci megrendelők által már lekötött helyeket és a Simicska Lajos cégeihez tartozókat. Ezt foglalta le most a Fidesz, ami azt jelenti, hogy bár előre nincsenek kifizetve, fenntartják nekik a felületeket, így azokon mások nem hirdethetnek.

A portál információi szerint egy decemberig tartó szerződés átlagosan 100 millió forintos bevételt jelent cégenként.

Emlékezetes, hogy a Fidesz a Jobbik sikeres plakátkampánya óta mindent megtett azért, hogy az ellenzék plakátolását ellehetetlenítse. Még rendkívüli parlamenti ülést is összehívtak, hogy miután a Lex-csicskaként elhíresült törvénytervezetet a parlament leszavazta, átvigyenek egy ahhoz hasonló településvédelmi törvényt, azzel akadályozva, hogy a Soros és kormányzati plakátokon kívűl másmilyen politikai hangok is felülethez jussanak.

Nézze meg, hogy robbant ki a plakátháború: 

Így zajlott a plakátháború

Az április elseje és július elseje között lezajlott belpolitikai csatározás, amelyet plakátháborúként ismerhetünk, nem pusztán a várhatóan rendkívül durva 2018-as választási kampány előjátékaként szolgált. Ez volt ugyanis az első eset, hogy egy ellenzéki párt kampányakciója személyesen Orbán Viktor haragját váltotta ki - így a Nemzeti Együttműködés Rendszerének teljes hadigépezete, az összes segédcsapata (a Fidelitastól kezdve az MSZP-n át) rátámadt a Jobbikra.

Frissítés:

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a Zoom.hu cikkére így reagált: "A Zoom.hu híre valótlan. Egyetlen foglalás sincs decemberig, a kormány csak a szokásos év eleji kampányokat bonyolítja, ez a piaci plakáthelyek kilencven százalékát nem érinti. A reklámügynökségek egyéb piaci tevékenységéhez a kormánynak semmi köze nincs." Ezzel egyetlen hiba van, hogy a Zoom.hu nem a kormányról, hanem a Fideszről beszélt.