A teniszszövetséget ismét egy fideszes politikus fogja vezetni: Lázár János

A teniszszövetséget ismét egy fideszes politikus fogja vezetni: Lázár János

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő az egyetlen jelölt a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztjára, ezzel folytatódik az a pártállami gyakorlat, hogy a Fidesz tisztségviselői sportszakmai szervezetek élére kerüljenek.

Az MTSZ jelölőbizottságának vasárnap délutáni tájékoztatása szerint a határidő lejártáig csak Lázár János kandidált az elnöki tisztségre. Ez nyilván nem azért történt, mert senki más nem akart elnök lenni.

Korábban az egykori Davis Kupa-válogatott játékos, Bardóczky Kornél is érdeklődött az elnöki pozíció iránt, de végül nem indult el érte. Mindössze annyit mondott, hogy amennyiben Lázár János lesz az elnök, a szakmai munkában vállal szerepet.

A hétfőn 14 órakor az óbudai Nemzeti Edzés Központban tartandó rendkívüli közgyűlés előzménye, hogy május 13-án öt elnökségi tag - Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba - lemondott tisztségéről.

Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban - Richter Attila akkori főtitkár lemondása után - rendelt el az elnökség. A pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, amelynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.