Lázár János néma, ha keresztény temetőket vernek szét

A szabolcsi Hodászon szétvertek egy keresztény temetőt, a tetteseket elfogták, Lázár János most nem nyilasozik.

Lázár valószínűleg, most is ezt tenné, de mivel nem izraelita sírhelyeket gyaláztak meg az elkövetők, hanem egy keresztény temetőben rongáltak, így nagy ívben letolja az egészet.

A gyalázatos esetről egyébként a police.hu számolt be.

A mátészalkai zsaruk április másodikán kapták a bejelentést, hogy valamikor március végén ismeretlen tettesek a hodászi temetőben vázákat törtek le, fejfákat döntöttek ki, virágágyásba ültetett növényeket húztak fel, valamint síremlékek egyéb díszítő elemeit rongálták meg.

A rendőrök egy nappal később már őrizetbe is vettek két helyi férfit, a 18 éves K. Ervint, és a 29 éves T. Istvánt, akik közül egyik a kihallgatás során beismerő vallomást tett.

Gyöngyös és az antiszemitizmus

Mint korábban írtuk, március 22-ére, vasárnapra  virradó éjszaka a gyöngyösi zsidó temetőben ismeretlen tettesek vandál pusztítást végeztek. Megrongálták a sírokat, meggyalázták, szétszórták az elhunytak földi maradványait, valamint a kerítésben is nagy károkat okoztak.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság is gyorsan elkapta a feltételezett elkövetőket, három tízen éves kölköt, akikről nem éppen az derült ki, hogy jobbikos politikusok/szimpatizánsok. Sőt, az Alfahír több helyi forrásból úgy értesült, hogy a tinédzser elkövetők Gyöngyös szinte kizárólag cigányok lakta, Duránda városrészében laknak.

Már csak az is az igazunkat bizonyítja, hogy ellenkező esetben már az összes emberjogi és antifa szervezet a Jobbik irodája előtt tüntetne, és remegve kürtölné szét a világban, hogy Magyarországon kitört a nyilasdiktatúra.

Lázár és a nyilasok

S ha már szóba kerültek a nyilasok, mivel a tapolcai időközi választáson a jobbikos Rig Lajos gyakorlatilag beérte a fideszes vetélytársát, a kormánypárt is átkapcsolt a negatív - másképp fogalmazva undorító, gyomorforgató - kampánystílusra.

Ennek egyik kifejeződési módja, hogy a Jobbikot, és a mögötte álló majd másfél millió magyar embert nyilasnak nevezi.

Csütörtökön a miniszterelnökséget vezető miniszter az Alfahir.hu kérdésére megerősítette a múlt héten az Index.hu-nak mondottakat, vagyis, hogy egy kifejezetten nyilas pártnak találja a Jobbikot, amire "nincs szüksége az országnak". Sőt, Ő már 2006-ban - egy korábbi nyilatkozatban is - ezt mondta. A sajtótájékoztatón ugyanakkor a tapolcai időközi választás kapcsán úgy fogalmazott: a kormány nem tervezi, hogy "akár nyilasokkal, vagy kommunistákkal együtt dolgozna, ezt a választókerületben mindenkinek érdemben mérlegelnie kell".

Mint ismert, Lázár János személyes tanácsadója az a Zoltai Gusztáv, aki több mint húsz évig volt kirobbanthatatlan a Mazsihisz vezetői székéből. Az egykori munkásőr 2014 tavaszán mondott le a Mazsihisz ügyvezető igazgatói posztjáról, majd jó káderhez méltóan szeptember óta már Lázár Jánosnak osztogat tanácsokat.

Hogy mi a tanulság? Hogy léteznek-e ebben az országban egyenlőbbek az egyenlőknél? Hogy Lázár János valaha is bocsánatot kér-e a megvádolt jobbikos szavazóktól, vagy vásárol magának inkább egy újabb Rolex órát? Ezekre a kérdésekre most Ön is választ adhat.

[[nid:166646]]