Lebokszolták a vitát a török parlamentben

Az állami Anadolu hírügynökség szerint a honatyák akkor estek egymásnak, amikor az ellenzék különféle oda nem illő módosító javaslatokkal próbálta késleltetni a vita megkezdését. A kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) által benyújtott törvénytervezet az eddiginél nagyobb hatalmat biztosítana a rendőrségnek.
 
Ertugrul Kurkcu, a kurdokat támogató Demokrata Néppárt (HDP) társelnöke elmondta, hogy a csetepaté során székek röpködtek,
két képviselőt pedig a házelnöki kalapáccsal ütöttek fejbe :D

Mit szólna ehhez Kövér László?

Az öt sérültből négyet kórházba szállítottak. Az ülést végül szerda délutánig felfüggesztették.
 
Az ellenzék szerint a vitatott törvénytervezet "rendőrállammá" változtatná Törökországot. A javaslat értelmében a biztonsági erőknek lehetőségük lenne bírói felhatalmazás nélkül - a puszta gyanú alapján - házkutatást tartani, bárkit őrizetbe venni és lehallgatni. A törvénytervezet ellen kedden este tüntetés volt Isztambulban.
 
Mi most innen nyilván nem tudunk helyes következtetéseket levonni, azt viszont el kell ismerni: Van valami romantikus abban, ha a kamerák előtt egymást anyázó politikusok a szünetben nem együtt kávéznak, hanem a sebeiket kötözik be. Őszintébb dolog, mint ami a Kossuth téren zajlik.