Több mint 1,7 milliárdos tendert nyert a NER kedvenc informatikai cége

Több mint 1,7 milliárdos tendert nyert a NER kedvenc informatikai cége

Több mint 1,7 milliárd forintos, az e-építési rendszert fejlesztésére kiírt tendert nyert el a NER kedvenc informatikai cége, a Jászai Gellért-féle 4iG.

A Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. központosított közbeszerzési eljárását a 4iG Nyrt. vezette konzorcium nyerte 1,718 milliárd forintos ajánlatával – közölte Jászai Gellért 4iG Nyrt.-je a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

Közös hadiipari céget alapít a NER-kedvenc 4iG a német Rheinmetall-al, hogy digitalizálják a Magyar Honvédséget

Beszáll a hadiiparba a 4iG Nyrt., a kormány kedvenc infokommunikációs beszállítója. A német Rheinmetall-lal és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-vel közös védelmi ipari leányvállalatot alapítanak - jelentette be közleményében hétfőn a 4iG. Mint írják, a felek megállapodtak arról, hogy a Rheinmetall - a Rheinmetall Electronics Gmbh-n keresztül - lesz a közös leányvállalat többségi tulajdonosa, a részvények 51 százalékát ők fogják birtokolni.

Az MTI által szemlézett közlemény szerint a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. 3D alapú adat infrastruktúra kialakítására és az E-építés keretrendszer – innovációval a magyar emberek szolgálatában tárgyú projektekben kialakított informatikai alkalmazások továbbfejlesztésére hirdette meg a tendert.

A teljesítés határideje a szerződés hatálybalépésétől számított legfeljebb 360 naptári nap.

A 4iG 2021-ben konszolidáltan 7,16 milliárd forint, 2020-ban 3,44 milliárd forint adózott eredményt ért el.

A konszolidált értékesítési árbevétele 93,65 milliárd forintot tett ki 2021-ben, az előző évi 57,30 milliárd forint után.

A 4iG Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, kedden délután a részvények ára 0,76 százalékkal, 768 forintra gyengült. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 1134 forint, a legalacsonyabb pedig 602 forint volt.