Lefoglalták a nyomozók az ORÖ-közgyűlés jegyzőkönyvét a Kormányhivatalban

Egyre magasabbra érnek a szálak.

A RomNet csütörtökön megtudta, a kisvárdai üléssel kapcsolatban a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Pénzhamisítás és Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztály Pénz-és Bankkártya Hamisítás Elleni Alosztályán zajlik a büntetőeljárás közokirat-hamisítás bűntett gyanújával. A BRFK nyomozói december 7-én a Budapest Főváros Kormányhivatalában lefoglalták a kisvárdai ülés jegyzőkönyvét, a felügyeleti szervhez eljuttatott hanganyagot, illetve a jegyzőkönyv közokirat-jellegét kifogásoló beadványokat.

A kisebbségi szervezet még májusban rendezett a településen közgyűlést; a testület új hivatalvezető személyéről, ingatlanjainak át-, illetve eladásairól, lekötött bankbetéteinek felhasználásáról döntött. A képviselők mindent megszavaztak, így Balogh János elnök összes előterjesztését 27 igen szavazattal elfogadták, idézi fel a portál.

Az erről szóló jegyzőkönyvet azonban jóval a törvényben engedélyezett 15 napon túl, 63 nap elteltével adta le az ORÖ, amelyről aztán kiderült, abban olyan döntések is szerepeltek, amelyekről nem is hozott határozatot a testület, illetve nem szerepeltek a napirendi pontok között, míg több felszólalás nem szerepelt benne.

Később arról szóltak a hírek, Cserháti Tiborné, az ORÖ hivatalvezetője kényszerítette a hivatal egyik dolgozóját, hogy az általa lediktáltak alapján készítse el a 36 oldalas jegyzőkönyvet, és amíg a dokumentumot nem készítette el, addig nem hagyhatta el a szobát.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az egyre több kínos ügy kapcsán felmerült az ORÖ törvényességi felügyeletét ellátó fővárosi Kormányhivatal visszás szerepe is. Ezt erősítheti a BRFK december 7-ei akciója is.

A karácsonyfa alá: nyomoz a rendőrség az ORÖ-elnök luxus Audija miatt

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az 1,6 milliárd forintos adósságban úszó szervezet elnöke, Balogh János számára egy Audi A4 típusú gépjárművet lízingel havonta 100 ezer forintért az ÖRO. Ehhez jön még hozzá a sofőr 250 ezer forintos bére, aki egyébként nem más, mint Balogh veje.

Ismeretes, Farkas Flórián kormánybiztos nevével fémjelzett Híd a munka világába program miatt az ORÖ 1,6 milliárd forintos adósságot halmozott fel.