Legyőztük Ukrajnát!

Az A csoport kapujában a magyar jégkorong válogatott.

Az ukránok a második harmadban tíz percen belül két góllal is elhúztak, de nem sokkal később feljöttünk 2:1-re. Végül a harmadik harmad végén, mindössze öt perc alatt, fantasztikus játékkal megfordítottuk a mérkőzés állását, s legyőztük Ukrajnát. 
 
Hiába játszott a meccs nagy részében mezőnyfölényben Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese, a második harmadban két szerencsétlen góllal a rivális meglépett. Ezt követően a vb előtt honosított Andrew Sarauer góljaival, valamint Kóger Dániel emberelőnyös és Sofron István emberhátrányos találatával sikerült fordítani.
 
Amennyiben szombaton a házigazda Lengyelországot legyőzzük, A csoportos lesz a magyar jégkorong válogatott.
 
"Jól kezdtünk, de nem mentek be a helyzeteink, az ukránok pedig voltak olyan jók, hogy éltek a mi hibáinkból. Nagyon kemény meccs volt, mindenért meg kellett harcolni. Végül az a csapat nyert, amely jobban harcolt. Jön
egy pihenőnap, majd a lengyelek elleni ki-ki meccs." - mondta Rich Chernomaz szövetségi kapitány.  

Rajna Miklós: "Sokáig nem volt szerencsénk, de megküzdöttünk azért, hogy nyerjünk. Előbb mi kaptuk a gólokat, aztán már a kapuvasat találtuk el többször, majd jöttek a mi góljaink. Nagyszerű lesz telt ház előtt játszani szombaton a hazaiak ellen."
    
Andrew Sarauer: "Hiába küzdöttünk az elején, mégis nekünk kellett rohannunk az eredmény után. Fontos volt, hogy még a második harmad vége előtt szépítettünk. Aztán jobban összpontosítottunk a végén, és ekkor már nekünk volt több szerencsénk. A lengyelek nagyon jók, éhesek a sikerre, de mi is!"
    
Vas Márton: "Sajnos, az indítási kísérletem lecsúszott, így adtam egy gólpasszt az ukránoknak. Szerencsére van olyan erős csapatunk, hogy a hibámat helyrehozta. Szombaton ledöntőzzük a lengyelekkel, ki jut fel a világ legjobbjai közé."
    
Sofron István: "Harcos, kemény meccs volt. Vannak olyan napok, amikor különösen sokat kell dolgozni ahhoz, hogy megszülessen az első gól. Ez most két ukrán találat után következett be. Ekkor átszakadt egy gát. A szünetben azt beszéltük, hogy folytatni kell a kapura törő játékunkat, és végül ez eredményre vezetett. Az olaszok és az ukránok elleni meccs után jól jön a szünet, a pihenő, lesz idő felkészülni a lengyelekre."