III/III-as ügynökkel együtt avatott a fideszes képviselő, a fideszes polgármester és Orbán felesége

Kedden ünnepélyesen átadták Egerben az Ökumenikus Segélyszervezet új szociális és fejlesztő központját.

Az eseményen közösen avatta fel az épületet Nyitrai Zsolt egri fideszes országgyűlési képviselő, Habis László fideszes polgármester, Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott és egyben városi fidesz alelnök, Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója. 

Az eseményről az MTI beszámolt és fotót is közzétett.

A résztvevők közül különösen érdekes Lehel László személye, aki 1983 után Filozófus fedőnéven, III/III-as ügynökként éveken át figyelte az egyház munkáját, most pedig ökomenikus segélyszervezet központját avatta fel egy érseki városban, fideszes politikusok gyűrűjében.

Lehel 1988 óta főtitkára a szervezetnek, melynek jó kapcsolatai vannak a Fidesszel, Lévai Anikó hosszú ideje a segélyszervezet nagyköveteként dolgozik és a kormány valamint az Ökumenikusok stratégiai partnerei között is sok az egyezés - írta a 444.hu.

Lehel korábban sem tagadta ügynöki múltját, sőt, ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét is, ám a szervezet közgyűlése visszahívta.

Az ügyre Mirkóczki Ádám, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltje Facebook-oldalán reagált:

"A Fidesz elszámoltatását és a kommunista diktatúrához fűződő viszonyát mi sem jellemzi jobban, mint egy a napokban történt egri esemény. Most nem a szociális ellátóközpont megnyitására gondolok (az nagyon helyes), hanem az azt átadó szereplőkre. Nyitrai Zsolt, aki egész évben az 1956-os szabadságharcunkat dicsőítő '56-os emlékpontokat adott át és azzal turnézott az egész megyében, jobban nem is gyalázhatta volna most meg 1956 hőseit, magát pedig nem is jellemezhette volna jobban: Azzal a Lehel Lászlóval pózol (már nem először), akiről nemrég derült ki, hogy "Filozófus" fedőnéven szervezte be 1983-ban a III/III és még csak egy fikarcnyi megbánást sem tanúsított soha..."

 - írta a politikus.