Lelépett a Fidesz-közelinek tartott karcagi pénzügyi botrány felelőse

A Kun-Mediátor a cégbejegyzésben utazási irodaként szerepel, de pénzügyi szolgáltatással is foglalkozott. A cég vezetője, akit a Vidék.ma szerint Fidesz-közelinek tartanak a helyiek, eltűnt. A fideszes Dobos László polgármester azt nyilatkozta, hogy „köztiszteletben álló karcagi ember” volt az utazási iroda vezetője. Az MTVA úgy tudja, hogy vannak olyan vállalkozások, melyeknek akár milliárdos befektetéseik vannak itt. A helyi Jobbik folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket, és segítséget ajánlott a károsultaknak.

A police.hu-n megjelent közlemény szerint többen személyesen tettek bejelentést 2015. április 14-én a Karcagi Rendőrkapitányságon, mert egy - többek között - pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozás karcagi fiókjában befektetési szándékkal elhelyezett pénzükhöz a lekötési idő lejárta után nem fértek hozzá.

A feljelentők a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a budapesti székhelyű szolgáltató kft.-nél - áll a közleményben, amely a céget nem nevezi meg.

A tájékoztatás szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást ismeretlen tettes ellen folytatja, és vizsgálja az ügy körülményeit. A vállalkozás felelős vezetőjének jelenlegi tartózkodási helye a nyomozóhatóság előtt nem ismert.

Fideszes polgármester: "köztiszteletben álló karcagi ember" volt az utazási iroda vezetője

Mostanáig 195 feljelentést tettek annak a pénzügyi szolgáltatással is foglalkozó karcagi utazási irodának a károsultjai, amelynél a rendőrség is nyomozást rendelt el - mondta Dobos László, Karcag polgármestere az M1 aktuális csatornának. A fideszes városvezető szerint az utazási iroda vezetője, "köztiszteletben álló karcagi ember" volt, akinek azóta nyoma veszett.

Az MTVA tudósítója szerint van olyan ügyfél, aki több évtized megtakarításait tartotta a szolgáltatónál, épp házat készült venni, le is foglalózta, ám tegnap már hiába jött a maradék pénzéért. Vannak olyan vállalkozások, melyeknek akár milliárdos befektetéseik vannak itt.

Vizsgálatot kezdeményez a nemzetgazdasági miniszter

Varga Mihály (aki nem mellesleg karcagi) nemzetgazdasági miniszter szerdán utasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatóját, hogy a Kun-Mediátor Kft. utazásszervezési tevékenységével kapcsolatban haladéktalanul indítson vizsgálatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A közlés szerint az ellenőrzésnek ki kell terjednie arra, hogy a cég utazásszervezési tevékenysége miatt kerülhetett-e bárki veszélybe, vagy kára származhatott-e abból. A vizsgálatnak tisztáznia kell azt is, hogy a cég működése során nyújtott-e szabálytalan módon, engedély nélkül pénzügyi szolgáltatást - hangsúlyozta az NGM.

Jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a fő tevékenysége szerint utazásszervezéssel foglalkozó Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél - közölte a felügyeleti hatóság szerdán.

Buda-Cash és Quaestor 2.0

Szerda délelőtt többen álltak a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókja előtt, amely be volt zárva. Andrási András, a karcagi Jobbik elnöke és önkormányzati képviselője a karcagjobbik.tv-n keresztül tájékoztatott a cég fiókjánál lévő eseményekről. Andrási szerint a Kun-Mediátor, hasonlóan a Buda-Cashhez és a Quaestorhoz, meglépett az emberek pénzével.

Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője a Facebook oldalán „Karcagi Brókerbotránynak” nevezte az újabb pénzügyi bűncselekményt.

 

 

Tisztelt Karcagiak, Károsultak! Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan tájékoztattak és maguk és tájékozódnak a Karcagon...

Posted by Dr. Lukács László György on 2015. április 14.