Lengyel nyelvű lemezt készített a Hungarica

A Przybądź wolności (Jöjj el szabadság) című album itthon és Lengyelországban is kapható lesz.

"Úgy érzem ezzel az alkotással történelmet írunk! Sokan azt mondták, hogy őrültség, hogy lengyelül készítünk lemezt. A nagy dolgok azonban mindig "őrülten" eredeti és újszerű gondolatokból, ötletekből alakulnak ki. Mi nem angolul készítünk lemezt, hanem lengyelül... A célunk a lemezzel a magyar és lengyel történelem, kultúra, valamint a nemzeti öntudat még közelebb hozatala a két nemzet fiataljaihoz." - nyilatkozta portálunknak Mentes Norbert.  
 
 
A lengyel-magyar kapcsolat és barátság a két nemzet között több mint ezer éves. Azt viszont lehet, hogy kevesen tudják, hogy a magyar és lengyel királyi házak között többször is volt házassági kapcsolat, így például Géza fejedelem második felesége is lengyel hercegnő volt. Közös gyermeküket a lengyel államalapítóhoz adták feleségül. A királyi házak között újra és újra megerősített vérségi kapcsolat az évszázadok során megbonthatatlan szövetségi-testvériségi kapcsolatot szőtt a két nemzet között.
 
A lemezen vendégszerepel két lengyel rock legenda, Andrzej Nowak (TSA, Złe Psy) és Grzegorz Kupczyk (ex-Turbo, Ceti). A megjelenést két nyári lemezbemutató követi Lengyelországban: 07.24. Środa Śląska - Festiwal Solidarności  „Uwolnic Muzykę” és 08.15. Zakopane, a zenekar honlapján pedig már előrendelhető a különleges album.