Lengyelország sem fogja megúszni a menekültáradatot

Nem állítja meg a menekültáradatot semmiféle határzár, a magyar biztonsági kerítés sem. Lengyelország előbb-utóbb a Magyaroszágiakhoz hasonló problémákkal fog szembesülni.

Michal Kokot szerkesztő szerint a „minden akadály legyőzésére elszánt menekültek” annyian vannak, hogy előbb-utóbb Lengyelországba is eljutnak, és Magyarországhoz hasonlóan a „lengyel városok parkjaiban is sátrakat vernek”, és a lengyel jobboldali politikusok is „mennydörögni fognak arról, hogy a Nyugat-Európának vállalnia kell a hívatlan vendégeket”.

Kokot szerint Budapest ennél „tovább is ment” azzal, hogy biztonsági kerítést épít a magyar-szerb határon, és „arról győzködi polgárait, hogy a menekültek terroristák vagy legalábbis a magyar szociális segélyre vadászó gazdasági bevándorlók”.

A cikkíró szerint a magyar kormány „ezzel – a pillanatnyi népszerűség-növekedést leszámítva - semmire sem jutott”, mivel a menekültáradat folytatódik, és „a kormány ezzel kapcsolatos tanácstalansága miatt egyre jobban nő a társadalmi elégedetlenség”.

Kokot úgy látja, Lengyelországnak „ellenőrzött módon” be kellene fogadnia a menekülteket, és Görögország, Olaszország módjára az Európai Unió összes tagállamától „jogosan követelni a szolidáris tehermegosztást”.