Levadásszák az amerikai rendőröket

Kétszer nyitottak tüzet gyanútlan rendőrökre, mindkétszer úgy, hogy idejük sem volt reagálni rá.

Az egyik incidens a texasi San Antonióban történt. Ismeretlen támadók rálőttek egy rendőrre, aki gépkocsijában ülve töltötte ki a közúti szabálytalanságot rögzítő dokumentumokat. A rendőr meghalt, a tettesek kereket oldottak.

Néhány órával később a Missouri állambeli St. Louisban történt egy hasonló eset. Ott is a rendőrautóban ülő emberre nyitottak tüzet egy mellette elhaladó autóból. A rendőrt kétszer arcon lőtték. Túlélte a támadást, de az állapota válságos.

Mindkét támadás úgy történt, hogy a rendőröknek arra se volt idejük, hogy reagáljanak rá.

Az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokban számos, rendőrök elleni támadás történt, ami miatt a rendfenntartó erők a korábbiaknál is körültekintőbben teljesítenek szolgálatot. A támadások kiváltó oka feltehetően az volt, hogy előzőleg rendőrök afroamerikaiakat öltek meg intézkedéskor.

A legsúlyosabb eset július 7-én történt a texasi Dallasban: egy afroamerikai férfi tüzet nyitott rendőrökre, és ötöt közülük megölt, hetet pedig megsebesített, megsebesült két civil is. Tíz nappal később egy louisianai városban egy ugyancsak fekete férfi, aki korábban a tengerészgyalogságnál szolgált, három rendőrt ölt meg és hármat megsebesített. November elsején pedig Iowában történt egy ilyen eset: két rendőrt gyilkoltak meg.