Lezsák benyújtotta a svéd NATO-csatlakozásról szóló törvényt, már csak Sulyok aláírása kell

Lezsák benyújtotta a svéd NATO-csatlakozásról szóló törvényt, már csak Sulyok aláírása kell

Kövér László megúszta, nem neki kell ratifikálnia Svédország NATO-csatlakozását. Az aláírás Sulyok Tamás leendő köztársasági elnökre vár, akit vélhetően március 5-én iktatnak be hivatalába.

A magyar parlament ideiglenes elnökeként Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke aláírta Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálását, és a jogszabályt kihirdetés céljából továbbította az elnöki hivatalnak – írja a Telex.

A parlament honlapján szombaton közzétett jegyzőkönyv alapján

a ratifikálást végül megúszta a svédek ellen folyamatosan ellenséges hangnemet megütő Kövér László, noha Novák Katalin február 10-i lemondása okán ideiglenesen ő a köztársasági elnök.

A lap azt írja, a kihirdetésre váró törvényt a parlament részéről Lezsák írta alá, de a dokumentum alján már Sulyok Tamás leendő köztársasági elnök aláírásának helye szerepel.

Mint arról beszámoltunk, Sulyokot hétfőn választották meg köztársasági elnöknek, és várhatóan március 5-én iktatják be hivatalába.

Sulyok Tamás évtizedek óta következetesen a Fidesz egyik háttérembere

Ebben a cikkünkben összefoglaltuk, hogy a kormánypárti kétharmaddal megszavazott köztársasági elnök az egészségügy privatizációjában is szerepet akart vállalni. Az első Orbán-kormány idején, Szeged akkor még fideszes városvezetésével együtt próbálták megszerezni a városi kórház magánkezekbe juttatását.

(Címlapkép: Kövér László házelnök (b) gratulál Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnöknek az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd)