Liget Projektnek tetszik a zuglói nagykoalíció döntése - már fenik a fejszéket?

A Városliget Zrt. keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Liget Budapest projekt és Zugló érdeke ugyanaz, zöldebb és élhetőbb Városliget megteremtése, ezért a beruházásért felelős társaság üdvözli a zuglói képviselő-testület április 28-i ülésén elfogadott határozatát, amely szerint "a képviselő-testület támogatja" a Városliget megújítását a Liget Budapest projekt keretében.

Úgy fogalmaztak: "a képviselő-testület a támogatói határozatában rögzíti" - és ezzel a Városliget Zrt. is teljes mértékben egyetért -, hogy a Városliget megújítása a városligeti építési szabályzat betartásával, a zöldfelület növelésével, a parki funkciók megtartásával és megújításával történjen. A Városliget Zrt. várja a polgármester határozatban foglaltak szerinti együttműködési javaslatát.

Kétfrontos küzdelem

Ahogy arról beszámoltunk, április 21-én, csütörtökön a zuglói Fidesz-MSZP nagykoalíció szavazatainak eredményeként a képviselő-testület határozatban állt ki Liget Budapest projekt mellett. Az Alfahír aztán pénteken megírta, hogy a döntés mögött egy elég visszataszító paktum húzódik meg, amely során a két nagy párt leosztotta egymás közt a zsíros pozíciókat. Vasárnap aztán civilek demonstráltak a Városligetben: több mint ötszáz résztvevő formázta meg a "Ligetvédők szimbólumát", a bátorságot jelképező ökölből kinövő fát. Míg múlt hét csütörtökön Karácsony Gergely polgármester ismét megerősítette, a vétója alapján a képviselő-testület mégsem támogatja a Liget Budapest beruházást.