Messi szerint a szurkolók nélküli futball borzasztó

Messi szerint a szurkolók nélküli futball borzasztó

Lionel Messi, a Barcelona világklasszis argentin labdarúgója szerint a zárt kapus mérkőzéseknek olyan a hangulata, mintha edzésen lennének, így a szurkolók nélküli futballt borzasztónak nevezte - írja az MTI a Reutersre hivatkozva.

A 33 éves támadó annak kapcsán nyilatkozott, hogy hétfőn átvette az előző bajnoki idény gólkirályának járó Pichichi-díjat. Messi - aki 25 találattal végzett az élen - kiemelte: a szurkolók nélküli játék rendkívül negatív hatással van a sportágra.

"Borzasztó volt játszani szurkolók nélkül. Amikor senkit nem látsz a nézőtéren, úgy érzed magad, mintha edzésen lennél, és nagyon nehéz belelendülni a játékba, különösen a meccs elején"

- nyilatkozta Messi.

A sportvilág, így a La Liga tavaszi leállása a pandémia miatt rendkívül rossz hatással volt a katalán együttesre, amely akkor a bajnoki tabella első helyén állt, végül azonban a már üres lelátók előtt zajló folytatásban a Real Madrid szerezte meg a bajnoki címet. A Barca előző szezonját csúfos vereséggel zárta, amikor a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 8-2-re alulmaradt Lisszabonban a későbbi győztes Bayern Münchennel szemben. A Barcelona azóta sem teljesít a várakozásoknak megfelelően: az együttes 33 éve nem kezdett olyan rosszul a bajnokságban, mint ezúttal, jelenleg ötödik helyen áll a ligában, és 2006 után nem tudott a BL-ben csoportgyőztesként zárni. Messi sem csillog a tőle megszokott módon: a szezonban 17 mérkőzésen kilencszer volt eredményes - ötször büntetőből -, a 2007/08-as idény óta ez a leggyengébb egyéni mutatója.

A támadó ismételten hangsúlyozta: "nagyon csúnya" üres lelátók előtt futballozni, és leginkább ennek tudja be, hogy a korábbiakkal ellentétben sokkal kiegyenlítettebb mérkőzéseket játszanak, és független az ellenféltől, nehéz nyerniük.

"A világjárvány miatt a futball sok tekintetben megváltozott, és rosszabb lett"

- mondta, majd reményét fejezte ki, hogy hamarosan véget ér ez az időszak, és a nézők visszatérhetnek a lelátókra.

Spanyolországban március óta nem mehetnek a futballstadionokba nézők, de áprilisban talán már visszatérhetnek, miután a lakosság nagyobb része addigra megkapja a koronavírus elleni védőoltást. A spanyol sajtó szerint az első olyan meccs, amelyen újra nézők lehetnek, a spanyol Király Kupa május végéről elhalasztott döntője lesz, melyen április 4-én a Real Sociedad és az Athletic Bilbao küzd meg egymással.