Lízing kisokos a legjobb döntésért (x)

Lízing kisokos a legjobb döntésért (x)

A vállalkozások életében időről időre felmerül, hogy új eszközöket kell beszerezni. Legyen szó gépjárműről, vállalatirányítási szoftverről vagy a gyártáshoz szükséges modernebb és hatékonyabb technológiáról.

Viszont sok cégvezető számára okoz fejtörést az anyagiak egy összegben, azonnal történő előteremtése. A különböző pénzügyi lízingek ilyen esetekre nyújtanak gyors és tervezhető megoldást.

A Next Auto tartós bérlet ajánlatai is ebben lehetnek vállalkozásának hasznára.

Mikor érdemes lízingelni?

Lízingelni akkor érdemes egy vállalkozás életében, amikor nem áll rendelkezésre elég mozdítható tőke. Ha nem szeretne egyszerre nagyobb összeget kifizetni, a lízing segítségével a költségek eloszthatóvá, tervezhetővé válhatnak.

Ha szeretne adózási, pénzügyi előnyhöz jutni, bizonyos lízingtípusok esetében az ÁFA visszaigényelhető. Az eszközbeszerzés gyorsabb a lízing igénybevételével, illetve elérhetővé válik a folyamatos technológiai fejlődés általa.

Mi jelent a zárt végű pénzügyi lízing?

A zárt végű pénzügyi lízing egy olyan finanszírozási forma, amikor a lízingtárgy tulajdonjoga átkerül a futamidő végén az ügyfélhez. Ez a konstrukció azoknál előnyös, akik szeretnék megszerezni a lízingelt eszköz tulajdonjogát a futamidő lejárta után.

A zárt végű pénzügyi lízing jellemzői:

⚫ A futamidő végén a lízingbe adó lemond a tulajdonjogról, és a lízingbe vevő tulajdonába kerül az eszköz

⚫ A lízingbe vevő a futamidő alatt lízingdíjat fizet a lízingbe adónak, ez tartalmazza a kamatot és a tőketörlesztést

⚫ Adózási szempontokat tekintve kedvező, a lízingbe vevő visszaigényelheti az ÁFA összegét

Mit takar a nyílt végű pénzügyi lízing?

E finanszírozási forma több rugalmasságot biztosít a lízingbe vevő részére a futamidő lejártakor. Ennél a konstrukciónál azok járhatnak jól, akik nem biztosak abban, hogy a futamidő leteltével meg szeretnék-e vásárolni a lízing tárgyát.

Főbb jellemzői:

⚫ Opciós jog, vagyis a futamidő végén a lízingbe vevőnek három választási lehetősége lesz: a maradványérték kifizetésével megvásárolja a lízingtárgyat, a lejárat után visszaadja vagy új lízingszerződést köt

⚫ A lízingdíjak után visszaigényelhető az ÁFA

⚫ Döntési rugalmasság a futamidő lejártakor

Mi az operatív lízing?

Az operatív lízing, másnéven tartós bérlet esetében a lízingbeadó beszerzi, és meghatározott idejű használatra átengedi a lízingbe vevőnek az általa igényelt eszközt, havi díj ellenében. Itt a használaton lesz a hangsúly, nem a tulajdonjog megszerzésén, hisz a futamidő végén az eszköz visszakerül a lízingbe adóhoz.

A tartós bérlet előnyei:

⚫ Költséghatékony megoldás, alacsonyabb havi díj, nem tartalmazza az eszköz teljes értékét

⚫ Rugalmas konstrukció, a futamidő lejártakor lehetőség van a lízingelt eszköz cseréjére, új lízingszerződésre

⚫ Tervezhető költségek, a karbantartási és szervizköltségeket a lízingbe adó állja

Amennyiben a vállalkozásának leginkább megfelelő gépjárműlízing-konstrukciót keresi, kérje ki szakértők tanácsát a feltüntetett elérhetőségeken.