Lövöldözés és kakasviadal – Viva La Mexico!

Az eset a Csendes-óceán partján történt, Guerrero és Oaxaca tagállamok határán. Nyilvánvalónak tűnik, hogy a fegyveresek támadására a nézők soraiból is érkeztek válaszlövések - mondta egy neve elhallgatását kérő mexikói tisztviselő.

Az áldozatok egyike egy 12 éves fiú volt, akinek apját a hatóságok az egyik helyi bűnszervezet vezetőjének tartják. A rendőrség azonban még nem tudta megállapítani a lövöldözés indítékát.

A település rendőrsége megerősítette a lövöldözés tényét, illetve, hogy az áldozatok többsége fiatal férfi, de legalább egy nő is van köztük.

A településtől nyugatra lévő híres üdülővárosban, Acapulcóban vasárnap ismeretlen fegyveresek gépkarabélyokból tüzet nyitottak egy amatőr futballmeccsen és megöltek három embert, egy pedig súlyosan megsebesült. Az acapulcói lövöldözés indítékai szintén ismeretlenek egyelőre. A két eset közti kapcsolat azonban nem valószínű - írja az AP hírügynökség.

Acapulco, és különösen a csendes-óceáni partvonaltól távolabb eső lakónegyedei az utóbbi években folytonos drogháború színhelyei.