Fegyveres támadás Daytonban, többen meghaltak

Fegyveres támadás Daytonban, többen meghaltak

Lövöldözés volt az Ohio állambeli Daytonban, a rendőrség szerint többen meghaltak és megsebesültek a támadásban. A korábbi hírekkel ellentétben egy elkövető volt, akit a rendőrök lelőttek, az azonosítása vasárnap délután történt meg.

Frissítés:

Azonosították a daytoni mészárlás elkövetőjét – jelentette be vasárnap délutáni sajtóértekezletén Nan Whaley, a város polgármestere. A rendőrséggel közösen tartott sajtókonferencián a polgármester közölte:

az elkövető egy 24 éves fiatal férfi, Connor Betts volt.

Kilenc embert lőtt agyon, huszonhét áldozatot pedig megsebesített. A halálos áldozatok között van 22 éves húga, Megan is.

Whaley – a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva – nem kívánt kitérni a mészárlás lehetséges okaira. Azt azonban elmondta, hogy Betts golyóálló mellényt viselt, „AK-típusú támadófegyverrel” lőtt, és fegyverekkel foglalkozó szaklapokat találtak nála, amiből a rendőrök arra következtetnek, hogy

további merényletekre készülhetett.

A polgármester-asszony megerősítette, hogy az elkövető egyedül volt, nem volt társa, és a nyomozásba bekapcsolódott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is. A 27 sebesült közül vasárnap délután 15 ápoltat már elbocsátottak a kórházból, de többen még mindig válságos állapotban vannak - mondta.

Ha a rendőrség nem reagál olyan gyorsan, akkor ma száznál is több áldozatot gyászolhatnánk

– fogalmazott Nan Whaley. A polgármester ezzel arra utalt, amit vasárnap reggel már elmondott: a rendőrök – akik éppen a környéken járőröztek – az első lövés eldördülése utáni egy percen belül a helyszínen – a Ned Pepper Bar nevű szórakozóhelyen – voltak, és azonnal lelőtték az elkövetőt.

Matt Carper, a rendőrség alezredese aláhúzta: Dayton belvárosa, az a szórakozó negyed, ahol a mészárlás történt, biztonságos környék.

Korábban írtuk:

A lövöldözésben többen megsérültek, akiket egy közeli kórházakba szállították, a rendőrség lezárta a környéket. Egyelőre nincs információ arról, hogy pontosan mennyi ember sérült meg a támadásban.

 

 

A WHIO-TV helyi tévécsatorna úgy tudja, hogy

a helyszínre kiérkező rendőrök lelőtték a támadót, de egy másik fegyveresnek - aki feltételezhetően a tettestársa volt - sikerült elmenekülnie.

A rendőrség további áldozatok után kutatva átfésülte a környékbeli szórakozóhelyeket, és felszólította a lakosokat, hogy kerüljék a környéket. Mindössze néhány órával korábban az amerikai-mexikói határon fekvő El Pasóban volt fegyveres támadás, amelyben legalább húszan haltak meg.

Lövöldözés volt egy texasi plázában, sok a halott és a sérült

Frissítés: Magyar idő szerint éjszaka az amerikai hatóságok közzétették az áldozatok számát is. A CNN azt írja, az El Pasó-i Cielo Vista bevásárlóközpontban elkövetett támadásnak 20 halálos áldozata van, a sérültek számát pedig Greg Abbott texasi kormányzóra hivatkozva 26-ra teszik.