Lukácsi Katalin sem lép be Márki-Zay Péter új pártjába

Lukácsi Katalin sem lép be Márki-Zay Péter új pártjába

Beszámoltunk arról, hogy Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje bejelentette, pártot alapít, azonban a bejelentése egyelőre nem aratott osztatlan sikert.

Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője Facebook-oldalán már közölte is, nem fog csatlakozni az új kezdeményezéshez.

Elsietettnek és nem kellően megalapozottnak tartja a bejelentést. 

Lukácsi Katalin sem lép be Márki-Zay Péter civil pártjába - erről maga az érintett mesélt az Alfahírnek. Az Egységben Magyarországért korábbi egyházpolitikai felelőse érdeklődésünkre elárulta, az elmúlt intenzív időszak után egy kis hátralépésre van szüksége, és jelenleg civil pályán igyekszik munkát találni. 

Nem lépek be a most alakuló pártba

- közölte Lukácsi Katalin, hozzátéve, erről már belső körben is nyilatkozott. Elárulta azt is, hogy

nemcsak lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagságáról, de nem is indul újra a posztért a májusi tisztújítón. 

"Számomra tart még a számvetés időszaka a választási eredmény után. Ahhoz hogy bármerre tudjak lépni, nekem még sokat kell elmélkednem, hogy mit tettem rosszul. Még nem vagyok felkészülve"

- fogalmazott őszintén Lukácsi Katalin. Az (egykori) aktivista (átmeneti) visszavonulását azzal is magyarázta, hogy túl sok kérdése, és kevés válasza van ahhoz, hogy vezető szerepet vállaljon most.

Arra a felvetésünkre, hogy igazat ad-e Hadházy Ákosnak, miszerint elsietett a Márki-Zay Péter által gründolt civilek pártja, Lukácsi Katalin csak a saját nevében kívánt válaszolni, de ebből a szempontból ő is elsiettetnek tartaná, ha csatlakozna az új formációhoz. 

De mások helyett nem mondhatom azt, hogy ugyanúgy elmélkedni kellene

- tette hozzá. 

"Egy ilyen választási eredmény után nagyon korai bármit is létrehozni, ugyanakkor ismerem a hangokat Márki-Zay Péter körül. Ők azt érzik, most itt van a pillanat, ami különben elvész, mert szerintük sokan várnak valami újra"

- keresett magyarázatokat Lukácsi Katalin a pártalapításra, hozzáfűzve:

"én másként látom és érzem".

Megírtuk azt is, hogy Márki-Zay Péter a napokban arról is posztolt, hogy a Lázár Jánossal kötött "tűzszünet" után ismét az ellenzéki szereplők tevékenységével fog foglalkozni - ha már a kampány alatt nem nevezte meg az összefogás vélt árulóit....