A Szerencsejáték Zrt. vezetői székével kínálták meg Mager Andreát

A Szerencsejáték Zrt. vezetői székével kínálták meg Mager Andreát

Június 15-ével Mager Andreát nevezte ki a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter

– számolt be a Napi.hu egy minisztériumi közleményre hivatkozva. Magert 2018-tól nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorolta, de az új kormányban már nem kapott helyet.

Mager elődje Bozóky Alex volt, aki 2019-ben érkezett az állami lottócéghez, majd 2021. október 1-jétől mostanáig irányította a vállalatot.

A közlemény szerint Bozóky is "puhára esett", ő lett a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. új vezérigazgatója.

Mint korábban megírtuk, Mager igencsak nagy pénzek felett diszponált államtitkárként: tavaly novemberben Orbán Viktor egy kormányhatározatban azonnali hatállyal utasította Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy csoportosítson át 125 492 722 647 forintot a Gazdaság-újraindítási programok, a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalék, illetve a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékhoz. Az irdatlan összegből több mint 120 milliárd forint jutott Mager Andrea felügyelete alá. A tőkeinjekcióval alaposan kitömték a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó egyéb társaságok forrásjuttatásaira, beruházásaira szánt keretet.