Visszautalt a Kutyapárt 117 millió forintot a visszaléptetett jelöltjük után

Visszautalt a Kutyapárt 117 millió forintot a visszaléptetett jelöltjük után

80 jelöltünknek sikerült összegyűjteni az aláírásokat, amiért 587 millió forint kampánypénz járt. Egy jelöltünk visszalépett, vissza is utaltunk 117 milliót

– jelezte vasárnap esti közleményében a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP).

Az MKKP azt állítja, hogy hamis ajánlásokkal akarta segíteni őket a Fidesz és Gattyán pártja

"Akaratunk ellenére beleláttunk a magyar politika kubatovi bugyraiba. Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket fideszesek, sokszor halott emberek ajánlásaival" - írja a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a honlapján. Elmondásuk szerint jó néhány választókerületben kaptak megkeresést különböző személyektől, akik felajánlották, hogy segítenek nekik az ajánlások összeszedésében. Összesen 28 különböző körzetben kaptak gyanús megkereséseket.

Facebook-posztjukban felidézték, a gyöngyösi választókerületben nem sikerült kideríteni, hogy kik gyűjtötték nekik az aláírásokat. Mivel nem szerették volna, ha bárhol is bizonytalan lenne az aláírások forrása, így ott visszalépett a jelöltjük, azaz 79 képviselőjelölt maradt. Ez épp a kampánypénz mértékének sávos határán van, ami 117 millióval kevesebbet jelent.

Történt, hogy jött pár fiatal srác még az aláírásgyűjtés kezdetén, elvittek csomó ívet, majd a végén hoztak 400 aláírást. Ez fura volt, mert ismeretlenek sehol máshol nem hoztak nekünk ilyen sokat törvényesen. Aztán még furább lett, mert a srácok telefonszáma elérhetetlen lett, abban a pillanatban, hogy véget ért az aláírásgyűjtés

– elevenítette fel a Kutyapárt az előzményeket.

A Magyar Államkincstárnak visszautalták tehát az említett összeget, a maradék nagy részét pedig – mint fogalmaztak – a "kampánypénztékozló pályázatokra" költik, ahogy azt tervezték.

Nemrégiben Dudás Róbert, az Egységben Magyarországért Heves 2-ben induló jelöltje gratulált a Kutyapárt tisztességes hozzáállásához, miután visszalépett a gyöngyösi jelöltjük.