Címlapján áll ki a kirúgott főigazgató mellett a Magyar Kórházszövetség

Címlapján áll ki a kirúgott főigazgató mellett a Magyar Kórházszövetség

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Kásler Miklós miniszter által menesztett főigazgatóját, Cserháti Pétert vette védelmébe a Magyar Kórházszövetség. A szervezet címlapján ez a szöveg fogadja a látogatót:

Cserháti főigazgató úr az elmúlt évtizedek egyik legtöbb munkát végző, mindig maximális erőbedobással dolgozó, köztiszteletben álló, mélyen keresztény, etikus, hiteles vezetője, akinek leváltása a magyar kórházügy nagy vesztesége.

Kedves Péter, köszönjük szépen a munkádat, erőt, egészséget és sok sikert kívánunk a jövőben is! A közös további munka reményében, a Magyar Kórházszövetség elnöksége

Kórházszövetség, Cserháti Péter

Mint arról korábban beszámoltunk, Cserháti nem volt hajlandó a Kásler által utasításba adott ágyszámokat felszabadítani, ezért a miniszter menesztette. A főigazgató mellett húsvéthétfői szimpátiatüntetésükkel kiálltak korábbi kollégái, a kórházalapításon dolgozó Magyarországi Evangélikus Egyház, valamint Balog Zoltán korábbi Emmi-miniszter is.

Hatalmas fricskát kapott Kásler az OORI főigazgatójának kirúgása után

Bővítette a Semmelweis Egyetem Cserháti Péter 2019. október 1-jén kelt rektori biztosi feladatkörét, megbízta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) napokban felmentett főigazgatóját az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével, ami magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is.