Pályamunkások autójába rohant egy sofőr az M0-son, majd lelépett (videó)

Pályamunkások autójába rohant egy sofőr az M0-son, majd lelépett (videó)

Energiaelnyelőt raktak a pályamunkások autója elé, ennek köszönheti testi épségét az az autós, akinek egyik tábla, lámpa és más útakadály sem tűnt fel az M0-ás autóúton, így frontálisan ütközött.

A Magyar Közút kamerája pár nappal ezelőtt rögzítette a felvételt. A 112press.hu szerint a szigetszentmiklósi mérnökség munkatársai 2020. június 22-én az M0-ás autóút elválasztósávjának vízelvezetőit takarították, szabályosan kiépített mozgó forgalomterelés mellett. A munkaterület kezdetét egy tehergépjárműhöz kapcsolt ütközési energiaelnyelő berendezéssel jelölték, ez volt a sofőr szerencséje:

A munkaterület kezdete előtt már 2 kilométerrel az autósok figyelmét változtatható jelzésképű táblán hívták fel a belső sávban végzett munkálatokra és az ideiglenesen bevezetett 60 kilométer/órás sebességkorlátozásra, továbbá terelőkúpokkal is jelölték a közeledő munkaterületet.

A videón jól látható az is, hogy szinte az összes autós jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt, így köszönetet mondhatnak a rendőrségnek, hogy az útfelújításoknál nem raknak ki rejtett traffipaxot.

Miután a balesetet okozó autós nem talált a munkagépnél senkit – a sofőr is a munkaterületen dolgozott -, mintha mi sem történt volna, visszaszállt az autóba, ismét tolatott, ami gyorsforgalmi úton fokozottan balesetveszélyes és elhajtott a helyszínről. Látható az is, hogy a sofőrt a többi autósnak ki kellett kerülnie, hogy ne történjen ütközés.

A Magyar Közút munkatársai csak később vették észre az okozott kárt, a személyautóra a rendszám alapján nemzetközi körözés van érvényben.