Három és fél éve nem volt ilyen mélyen a forint - összeül a jegybank monetáris tanácsa

Jön a válság?

Az MTI összefoglalójából kiderül, az euró 323,91 forinton forgott reggel hét órakor, az árfolyam fillérre pontosan megegyezett a tizenkét órával korábban, hétfő este hét órakor elért jegyzéssel.

Az eurót hétfőn napi csúcsán 324,13 forinton jegyezték, ami a forint leggyengébb árfolyama a három és fél éve, 2015. január elején elért 327 forintos eurójegyzés óta. A keddi kereskedésben eddigi napi csúcsán az euró 324,06 forinton forgott.

Bár egyelőre nem lehet megjósolni, mi lesz, hiszen az eddigi kommunikáció szerint az MNB kitart az alacsony kamatok mellett, azonban az már egészen biztos, hogy a jegybank monetáris tanácsa kedden kettő órakor összeül, hogy eldöntsék, változtatnak-e az alapkamaton.

Frissítés:

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és a kamatfolyosó sem módosult.

A jegybanki alapkamat 0,90 százalékon áll 2016. május 25. óta. Az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatlába 0,9 százalék, az egynapos jegybanki betét kamata pedig mínusz 0,15 százalék maradt.