A kormányt megint nem érdekli a jogerős ítélet, a jobbikos képviselő rendőrökkel szerezné meg az adatokat

A kormányt megint nem érdekli a jogerős ítélet, a jobbikos képviselő rendőrökkel szerezné meg az adatokat

Magyar Zoltán hétfői sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a magyar állam a jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandó kiadni azokat az adatokat, amelyek a megmaradt földbérletekkel kapcsolatosak. A Jobbik agrárpolitikusa azért adott be közérdekű adatigénylést, mert számára a Nagy István szakminiszterrel folytatott parlamenti vitából kiderült,

"valamelyikünk hazudott földkérdésben".

Ezt azzal magyarázta, hogy a tárcavezető szerint a magyar államnál megmaradt földterületek tovább bérlése piaci áron zajlik, és semmiféle visszaélés, semmiféle kormányközeli mutyizásról nincsen szó. Ám mivel Magyar Zoltánnak ellentétes információi voltak, élt a képviselői jogával, és kikérte az egyébként neki politikusként járó adatokat.

Ám hiába a jogerős bírósági ítélet nem kapta meg mind a mai napig a dokumentumokat, miközben több mint egy hónapja lejárt az utolsó határidő is - hangsúlyozta.

Mivel Magyar Zoltánnak nem maradt más választása, a mai napon büntetőfeljelentést tett a rendőrségen, egyben

figyelmeztette is az itt dolgozó munkatársakat, a közérdekű adatok visszatartása bűncselekmény, és két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A jobbikos országgyűlési képviselő ezzel párhuzamosan végrehajtást is kezdeményez a Nemzeti Földügyi Központtal szemben.

"Ez azt jelenti, hogy ha nem kapom meg az adatokat, akkor néhány hét múlva rendőri segítséggel fogok visszaérkezni, hogy lefoglaljuk azokat az adathordozókat, amelyek tartalmazzák azokat a bizonyítékokat, amelyek az igazamat alátámasztják"

- szögezte le, hozzátéve: itt néhány kivételezett szereplő, visszatérve a középkori feudális világhoz, a piaci ár harmadáért és negyedéért bérelheti az állami földeket, ezzel versenyhátrányt okoznak a tisztességes gazdálkodóknak, megkárosítják a magyar adófizetőket - fogalmazott. Egyébként Magyar Zoltán felhozta, ezzel hűtlen kezelést is elkövet a magyar állam, teljesen hiteltelenné válik a kormány birtokpolitikája, és a magyar családokról elmondott sok szép szava.

Ha megkapják az adatokat, akkor a politikus reményei szerint a Jobbik bebizonyítja,

"az állam nagyon csúnyán átverte a magyar embereket, a vidéken élőket, a családi gazdálkodókat",

ugyanakkor bízik abban, hogy ehhez nem kell megvárni a rendőrséget. A magyar föld nem csak a Fideszé - fogalmazott.