A vidéki presszók tönkremennek, míg a kaszinótulajok gazdagodnak

A vidéki presszók tönkremennek, míg a kaszinótulajok gazdagodnak

Magyar Zoltán, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint szomorú és elfogadhatatlan, ami a vendéglátósokkal és az ágazatban dolgozó alkalmazottakkal történik. Sajtóközleményében kitér rá, hogy

az érintettek többségéhez még az a csekély kormányzati segítség sem érkezett meg, ami novemberre volt számukra beígérve. Pedig a baj óriási, többségük az utolsó tartalékokat éli fel, sokuk pedig kénytelen volt végleg bezárni, hiszen az újranyitáshoz sincs már elegendő forrása. Mindezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy – a várható retorziók ellenére is – már 130 vendéglátóhely jelezte, hogy kinyit februárban. Senkit nem biztatunk szabálysértésre, de teljes mértékben megértjük az elkeseredettségüket, azonnali és hathatós segítséget követelünk a bajba jutottaknak.

Kocsmanyitás: megértik a csalódottságot, de a rendőrség és a szakszervezetek is higgadtságra intenek

Népszerű ötletnek tűnt a közösségi médiában egy presszó üzenete arról, hogy februárral újra ki fognak nyitni és vendégeket fogadnak majd. A szakszervezetek, érdekképviseletek szerint azonban nem jó ötlet megsérteni a járványügyi intézkedéseket, a rendőrség pedig szintén jelezte, hogy ebből probléma lenne. A rossz bértámogatási rendszer, az ellentmondásos tiltások miatt fogy a türelem, a kérdés, hogy meddig tarthat a szigor.

Magyar úgy látja, hogy egy felelős kormány nem taszíthatja saját állampolgárait, vállalkozórétegét olyan döntési kényszerhelyzetbe, hogy választania kelljen a törvényesség vagy a totális tönkremenetel között. Mint írja, az indulatokat tovább korbácsolja a rengeteg ellentmondás, ami a hatalom döntéseit átszövi.

Eszméletlen, hogy miközben emberek tízezrei mennek tönkre, addig sokadrendű, a válságkezelés szempontjából lényegtelen dolgokra csoportosítanak át százmilliárdokat, és minden eddiginél pofátlanabb módon tömik tele saját strómanjaik, családtagjaik zsebeit.

Végtelenül igazságtalan, hogy miközben a családi vállalkozások ellehetetlenülnek, addig a kaszinók és a multinacionális bútoráruházak nyilvános éttermei üzemelhetnek - zárja a sajtóközleménye sorait a politikus.

Kovács Zoltán a vendéglátóhelyek újranyitásáról: "a vakcina a kulcs"

A kormány is szeretné, ha a vendéglátóhelyek mielőbb újranyithatnának, de minden a vakcinán múlik, vagyis attól függ a nyitás időpontja és üteme, hogy az ország milyen gyorsan tud vakcinához jutni - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn az MTI-nek.