Gulyás a jogállamisági mechanizmus elindításáról: tanulmányozzák a levelet, majd a kormányinfón beszél róla

Gulyás a jogállamisági mechanizmus elindításáról: tanulmányozzák a levelet, majd a kormányinfón beszél róla

Mint arról beszámoltunk, szerda délután hivatalosan is megindította Magyarországgal szemben a jogállamisági mechanizmust az Európai Bizottság.

Bejelentették: indul a jogállamisági eljárás Magyarországgal szemben

Megindította Magyarországgal szemben a jogállamisági mechanizmust az Európai Bizottság - írta meg a HVG. A hírt Margaritisz Szhínasz bizottsági alelnök jelentette be, miután az Európai Bizottság biztosi kollégiuma elfogadta a javaslatot. A döntésről a mai napon tájékoztatni fogják a magyar kormányt is.

Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely Facebook oldalára feltöltött délutáni videójában elmondta, a kormány megkapta Brüsszelből a kondicionalitási levelet, de hozzátette, hogy "ezzel kapcsolatban ma csak azt az álláspontunkat tudjuk rögzíteni, hogy a magyar választópolgárok április 3-án világos döntést hoztak".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter érdemi reagálás helyett felmondta a már unalomig ismételt fideszes kommunikációs sorvezetőt, jelesül, hogy szerinte a magyarok világos döntést hoztak arról, hogy az országnak ki kell maradnia a háborúból, és arról is, hogy „a gyermekek védelme bármilyen szexuális propagandával szemben elsődleges fontosságú”.

"A kormánynak ezek vörös vonalak, ezekben a kérdésekben nem tud engedni"

– fogalmazott Gulyás, majd arról is beszélt át fogják tanulmányozni a levelet, és a csütörtöki kormányinfón már részletes véleményt tudnak adni azzal kapcsolatban, hogy „mi az, ami ezen túlmenően kompromisszum része lehet és mi az, ami nem”.