A Magyarországi Református Egyház is a választáson való részvételre buzdít

A Magyarországi Református Egyház is a választáson való részvételre buzdít

A Magyarországi Református Egyház vezetősége nyilatkozatot adott ki, melyben az április 3-ai választáson való részvételre buzdítanak.

Hisszük, hogy ez nemcsak lehetőségünk, hanem állampolgári és keresztyén kötelességünk is

 - írják, majd azt kérik és javasolják, hogy a választók azokat támogassák szavazatukkal, akik kiállnak a teremtési renden alapuló család, férfi és nő szövetsége mellett, akik a nemzet szuverenitásáért és gyarapodásáért dolgoznak, akik támogatják keresztyén küldetésünk betöltését, a templomok építését, az egyházi iskolákban folyó nevelést, a hit- és erkölcstant, az idősek és betegek gondozását.

A gyermekvédelminek nevezett népszavazás kapcsán pedig arra buzdítanak, hogy "egyházunk biblikus tanítása és a józan ész alapján válaszoljunk „NEM” szavazatunkkal. Ez a döntésünk családjaink és a következő nemzedékek életét is befolyásolja".

Elemzők árulják el, hogyan voksoljunk a Fidesz fölösleges kérdéseire április 3-án

Hiába adta le az Egységben Magyarországért múlthét pénteken a Fudan-népszavazási kezdeményezésük aláírásait, ugyanis ha a népszavazási törvényben foglalt jogi határidők aktusai csak 1-1 napot vennének igénybe, már akkor sem volna lehetőség április 3-ára kitűzni a népszavazást (a két jogorvoslati határidőt természetesen ki kell várni) - írta a Political Capital Facebook-oldalán, ami egybecseng a TASZ Választási Jogi Programjának koordinátorának, Döbrentey Dánielnek az ATV-n tett nyilatkozatával is.