Már nyugdíjasok és kisgyermekesek is járnak a debreceni ételosztásra

Már nyugdíjasok és kisgyermekesek is járnak a debreceni ételosztásra

Hiába próbálják Orbánék különböző látszatintézkedésekkel elleplezni, csinosítgatott statisztikákkal igazolni az ellenkezőjét, durván sújtja a magyarokat a megélhetési válság. Ezt az is igazolja, hogy az ételosztásokra már nemcsak hajléktalanok járnak.

A Kéretlen Figyelem Egyesület több mint tíz éve minden hónap utolsó vasárnapján szervez ételosztást Debrecenben. Kezdetben leginkább hajléktalanok, mára viszont nyugdíjasok és kisgyermekesek is érkeznek, akiknek jól jön ez a segítség – számolt be riportjában az ATV Híradó.

Múlt vasárnap 150 adag töltött káposztát osztott ki Debrecenben az egyesület a rászorulóknak, ám ennél sokkal többen álltak sorba ételért.

Országszerte nagy a tömeg az ételosztásokon, a szám pedig folyamatosan növekszik.

A debreceni ételosztáson az adományoknak köszönhetően senkinek sem kellett üres kézzel hazamenni, mindenki kapott friss kenyeret és péksüteményt.

A szervezők addig akarják csinálni ezeket az akciókat, ameddig csak bírják.

egyre többen érkeznek, és már nemcsak hajléktalanok szorulnak rá a segítségre, sok nyugdíjas és kisgyermekes család is beáll a sorba

- állítja az egyesület.

Egyre nehezebb a helyzet, de szerencsére elég sok adományt kapunk, és ez segít. Az a mai nap folyamán is kiderült, lényegesen többen vannak és egyre többen vannak azok az emberek, akik rászorulnak az ingyenes ételosztásra

– mondta a televíziónak Nagy Józsefné, a Kéretlen Figyelem Egyesület alelnöke.

A riportból kiderült, a gyerekekkel érkezőknek a szervezők mindig külön kedveskednek. A kicsik játékot, édességet vagy más finomságot kapnak az ételosztásokon.

(Címlapkép: Egy férfi eszik az ételosztáson, amelyet az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szeretetszolgálata, a Cedek a Honvédelmi Minisztérium támogatásával, a Magyar Honvédség és a HM Tábori Rabbinátus közreműködésével, önkéntesek segítségével tartott a budapesti Felvonulási téren 2015. december 16-án. MTI/Kallos Bea)