Márki-Zay Péter meghívta „lengyel barátainkat” március 15-ére Budapestre

Márki-Zay Péter meghívta „lengyel barátainkat” március 15-ére Budapestre

Meghívta lengyel elvbarátait Budapestre, a tervezett március 15-i nagy ellenzéki tüntetésre Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Gazeta Wyborczában, a legnagyobb lengyel ellenzéki újságban megjelent cikkében – írja a hvg.hu.

A meghívásra Márki-Zay szerint azért van szükség, hogy ne csak az Orbánnak tapsoló lengyelek képviseljék Lengyelországot. Márki-Zay utal a Gazeta Polska jobboldali lap által szervezett március 15-i látogatásokra. A miniszterelnök-jelölt úgy gondolja, hogy ahogy az ünnepségekre a költségeket nem kímélve szervezetten szállított tömeg nem képviseli egész Magyarországot, ugyanúgy hisz benne, hogy az Orbán Viktort megtapsoló lengyelek sem képviselik az egész lengyel népet.

„Lépjünk fel együtt a szabadság és demokrácia nevében”

– kéri és hozzáteszi: „mi itt Magyarországon már látjuk a remény fényét az alagút végén, és kívánja, hogy az ide érkező lengyelek vigyék majd haza ezt a reményt és a győzni akarást”.

A cikkben Márki-Zay Péter arról is beszámol, hogy nemrég Varsóban találkozott Donald Tuskkal, az ottani legnagyobb ellenzéki párt, a Polgári Platform elnökével. Tusk elszántsága és demokráciáért viselt felelősség érzete nagy hatással volt rá.

„Hasznos tanulság volt ez, lengyel barátainktól mindig szívesen tanulunk”

– fogalmaz Márki-Zay.