Marton László egy kanadai színházban is szexuális zaklatást követett el

Az intézmény közleményben jelezte, hogy két éve egy hivatalos belső vizsgálat után megállapították: Marton László szexuális zaklatást követett el, ezért véglegesen meg kellett szakítani a színház és közte fennálló kapcsolatot – számolt be a 444.hu a Canadian Press hírügynökségre hivatkozva.

2015 végén a színház közösségének egyik tagja nyújtott be panaszt, majd ezután egy másik sértett is megszólalt. A színház azt állítja, azért nem tettek további lépéseket és azért nem árulnak el most sem részleteket, mert az áldozatok szerették volna megőrizni az anonimitásukat.

A kanadai színházban egyébként azonnal vizsgálatot indítottak, illetve már eleve érvényben volt egy zaklatás-ellenes szabályzat, és egy ilyen esetekre vonatkozó eljárásrend. A történtek után külső szakértőt is bevontak, hogy véleményezze és fejlessze ezeket.

Miután Kanadában értesültek a magyarországi botrányról, a színház két igazgatója külön összejövetelt tartott a munkatársaknak, ahol újra felhívta a figyelmüket arra, milyen eszközök állnak rendelkezésükre a szexuális zaklatások ellen.