Maruzsa Zoltán saját kezdeményezésére pénteken iskolaigazgatókkal konzultál, de nem tudni, miről

Maruzsa Zoltán saját kezdeményezésére pénteken iskolaigazgatókkal konzultál, de nem tudni, miről

A köznevelésért felelős államtitkár konzultációt hívott össze december 16-a péntek 10 órára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épületébe - értesült a Telex. A Maruzsa Zoltán által kezdeményezett megbeszélésre a tankerületi igazgatók hívtak meg intézményvezetőket, és több pedagógus is részt vesz az egyeztetésen.

Az ugyanakkor nem derült ki, hogy ki, és mi alapján hívta meg a kiválasztott tanárokat az eseményre, ahogyan azt sem tudni, miről lesz szó.

A lap úgy tudja, hogy az intézményvezetőket csak telefonon értesítette a tankerület, de a pedagógus-szakszervezetek levelet is kaptak Maruzsa Zoltántól. A Telexhez eljutott levél szerint a konzultáción az érdekvédelmi szervezetekből egy ember vehet részt az eseményen, és a tagoknak nem lesz lehetőségük megszólalni a találkozón.

„Mivel a rendezvény programja kötött, a felszólalás lehetőségét ezen a fórumon nem tudjuk biztosítani. A szakszervezetekkel a további egyeztetésre a következő sztrájktárgyaláson természetesen lesz mód”

- olvasható a levélben.

Mint arról beszámoltunk, Gulyás Gergely a mai kormányinfón azt ígérte, ahogy lesz uniós pénz, attól a pillanattól kezdve a megvalósul a pedagógusbér-emelés. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kedden Budapesten arról beszélt, hogy megvalósultak a magyar kormány által júniusban kitűzött célok. Kifejtette, az uniós tagállamok nagykövetei hétfőn pozitívan értékelték a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar helyreállítási tervet és annak hivatalos elfogadását javasolták az Európai Unió Tanácsának.