Élesített második világháborús bombát találtak a XIII. kerületben, kedden hatástalanítják

Élesített második világháborús bombát találtak a XIII. kerületben, kedden hatástalanítják

Második világháborús légibombát találtak egy építkezésen a munkások hétfőn a főváros XIII. kerületében - tájékoztatta az MTI-t a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

A bombát kedd délelőtt a helyszínen hatástalanítják; a munkálatok idejére a környéket 200 méteres körzetben kiürítik, illetve lezárják

- közölte Gajdos Milán.

Mint elmondta: a bejelentés egy Kotány utcai építkezésről érkezett.

A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús szovjet légibomba bukkant elő a földből élesített orrgyújtó szerkezettel.

Azt is megállapították, hogy a bomba csak akkor szállítható biztonságosan, ha a helyszínen hatástalanítják. Erre a tervek szerint kedd délelőtt kerül sor - ismertette a tűzszerész hadnagy.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a bombát a Kartács utca 27. szám alatti építkezésen találták, és a hatástalanítás idejére lakosságvédelmi intézkedéseket vezetnek be kedd 7 órától várhatóan 12 óráig.

Ez azt jelenti, hogy Angyalföldön lezárják és kiürítik a Lehel út, Gömb utca, Kartács utca és Róbert Károly körút által határolt területet - tartalmazza a közlemény.